Tilaa
Uutiset

49er ja 49erFX MM, Marseille: Ei finaalipaikkoja suomalaisille

30.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Eero Lehtinen

Marseillen 49er- ja 49erFX-luokan Mm-kisoissa suomalaiset jäivät finaalin ulkopuolelle, mutta purjehtivat hyvän MM-kilpailuviikon.

Silja Lehtisen ja Mikaela Wulffin lopullinen sijoitus oli 13:s, Silja Kanervan ja Sinem Kurtbayn 17:s. Lauri Lehtisen ja Kalle Baskin ”pikkufinaali” ei sujunut suunnitelmien mukaisesti väärän laitavalinnan vuoksi ja miehet jäivät päivän ainoassa lähdössä 26:nneksi. Miehet sijoittuivat lopputuloksissa lopulta 16:nneksi.

Kalle Bask harmitteli viimeistä lähtöä, eikä osannut vielä iloita muutoin hyvin menneestä viikosta.

– Viimeinen lähtö ei mennyt putkeen ja se harmittaa nyt. Varmasti, kun tämä tappio on sulateltu, pystyy jo toteamaan, että ihan ok viikko. Pääsimme täällä kuromaan kohti kärkeä paremmin kuin heinäkuun EM-kisoissa. Kyllä tämä tästä, Bask totesi.

Miehet eivät viivy kauaa Suomessa, sillä he palaavat harjoittelemaan Ranskan maajoukkueen leirille jo muutaman viikon päästä.

49erien maailmanmestaruuden veivät Uuden-Seelannin Peter Burling ja Blair Tuke.

Silja Lehtinen ja Mikaela Wulff olivat sen sijaan tyytyväisiä ”pikkufinaalin” ainoaan lähtöön, jossa he sijoittuivat toiseksi. Myös ensimmäinen arvokisakokemus uudessa luokassa oli positiivinen kokemus.

– Hieno lopetuspäivä kisalle. Epätasaisessa tuulessa kakkossija. Hieno on ollut myös koko MM-regatta ja meidän ensimmäinen kansainvälinen kisamme. Paljon opimme viikon aikana, Lehtinen summasi.

Silja Kanerva ja Sinem Kurtbay olivat myös kokonaisuuteen tyytyväisiä. He sijoittuivat päivän ainoassa lähdössä seitsemänneksi.

– Tänään mentiin ylös alas, niin kuin meni tuulikin. Kokonaisuuteen täytyy olla kuitenkin tosi tyytyväinen niin purjehduksellisesti kuin tuloksellisestikin. Paljon tuli hyviä yksittäisiä suorituksia ja viikon aikanakin pystyi huomaamaan kehitystä tekemisessämme. Tämä oli Sinemin debyytti olympialuokan arvokisoihin ja saavutimme ykkössijojakin viikon aikana. Olen todella ylpeä hänestä, Kanerva hehkutti pariaan.

Silja Kanerva käväisee Suomessa ja lähtee lokakuun puolessa välissä Kööpenhaminaan treenaamaan parinsa kanssa Kurtbayn opiskelupaikkakunnalle.

Myös 49erFX-luokassa maailmanmestaruus meni Uuteen-Seelantiin, Aleksandra Maloneylle ja Molly Meechille.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Eero Lehtinen

 

Lue myös nämä

X