Tilaa
Mainos

40 vuotta ensiluokkaista purjehdusnautintoa

25.03.2019

KirjoittajaYHTEISTYÖSSÄ: X-Yachts

X-Yachts täyttää helmikuussa 40 vuotta. Perustajista Niels Jeppesen toimii tanskalaisveistämön pääsuunnittelijana. Juhlavuoden kunniaksi X-Yachts esitteli tammikuussa Düsseldorfin venenäyttelyssä X 4.0 -mallin, joka lasketaan vesille ensimmäisen kerran Tanskassa juhannusviikolla.

X 4.0 edustaa X-Yachtsin filosofiaa puhtaimmillaan. Missään kohdassa ei tehdä kompromisseja, vaan purjehdusominaisuudet sekä rakenteellinen laatu ovat suunnittelussa aina etusijalla. Tavoitteena on valmistaa vene, joka käyttäytyy miellyttävästi ja turvallisesti tuuliolosuhteista riippumatta tarjoten samalla ripauksen luksusta ja korkeaa laatua kaikissa yksityiskohdissa.

X 4.0:n epoksilaminoitua runkoa kovetetaan uunissa noin 70 asteen lämpötilassa lähes vuorokauden ajan. Valmistusteknologian ansiosta vene on poikkeuksellisen kevyt, ja siksi nopea ja suorituskykyinen.

X 4.0 on X-sarjan veneistä pienin ja ketterin. Se on 12.09 metriä pitkä ja 3.81 metriä leveä, mutta painaa vain 7800 kiloa. Valittavana on kahden tai kolmen hytin versio.

Rungon tukena on galvanoidusta teräksestä valmistettu kehikko (X ja Xc-mallit), johon köli on pultattu tukevasti kiinni. XP-sarjan veneissä tukikehikko on hiilikuitua. Masto kulkee kaikissa malleissa kannen läpi ja kaikissa X-Yachtsin malleissa on ROD-vantit.

Tervetuloa tutustumaan X-Yachtsin lukuisia palkintoja keränneisiin venemalleihin Vene 2019 -messuilla tai X-Yachts Finlandin toimistoon Helsingin Lauttasaareen.

Lue myös nämä

X