Tilaa
Uutiset

26.3.2007: Pelastusliivit usein käytössä

26.03.2007

KirjoittajaVenelehti

Peräti 67,9 prosenttia eli enemmän kuin kaksi kolmasosaa veneilijöistä käyttää pelastusliivejä aina vesillä ollessaan. Tämä käy ilmi Vene-lehden internetsivujen kyselystä, johon vastasi 375 henkeä. Liivejä käyttää ”joskus” 27,6 prosenttia vastaajista. Sen sijaan liivien käyttöön jyrkän kielteisesti (”ei koskaan”) suhtautuvien määrä on kohtalaisen pieni, vain 4,5 prosenttia.

Paukkuliivien eli ilmatäytteisten pelastusliivien osuus liiveistä on kasvanut viime vuosina rajusti. Vastaajista noin puolet (49,7 %) ilmoittaa käyttävänsä paukkuliivejä.

Paukkuliivit tulisi tarkistaa ja huoltaa aina ennen veneilykauden alkua ja mielellään myös kauden aikana. Kyselyyn vastanneista paukkuliivien käyttäjistä noin 80 prosenttia on huoltanut, huollattanut tai tarkastanut omat liivinsä viimeisen kahden vuoden aikana. Sen sijaan noin 20 prosenttia vastaajista ei ole tehnyt liiveilleen mitään huoltotoimia viime vuosina. Tämä merkitsee pahimmillaan sitä, että Suomessa on käytössä kymmeniä tuhansia paukkuliivejä, joiden kuntoa ei ole lainkaan tarkistettu hankinnan jälkeen.

Paukkuliiveistä sekä niiden vuositarkistuksesta ja huollosta saa lisätietoa Vene-lehden suuresta paukkuliivivertailusta, joka julkaistiin numerossa 1-2/07.

HJO 26.3.2007

Lue myös nämä

X