Tilaa
Uutiset

20.2.2007: Koulutus kiinnostaa

20.02.2007

KirjoittajaVenelehti

Koulutus kiinnostaa lähes kaikkia veneilijöitä. Vene-lehden internet-sivujen kyselyyn vastanneista peräti 93,1 prosenttia ilmoitti olevansa kiinnostunut koulutuksesta.

Toisaalta vastaajista 37,7 prosenttia arvioi, etteivät he aio lähiaikoina osallistua veneilykoulutukseen. Syitä voi olla useita, mutta suurin lienee ajan puute. Nykyään yhä useampi harrastus kilpailee ihmisten vapaa-ajasta. Taustalla voivat olla myös ongelmat itse koulutuksessa: tarjonta ei vastaa kysyntää. Tätä on jo pitkään pohdittu sekä veneilyharrastajien keskusjärjestöissä että kursseja järjestävissä seuroissa.

Kyselyyn vastanneista 19,3 prosenttia ilmoitti osallistuvansa koulutukseen kansalaisopistoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa saaristo-, rannikko- tai avomerilaivurikurssille osallistumista.

Vastaajista 15,8 prosenttia on istumassa oppiin omassa veneseurassa ja 14,9 prosenttia paikallisessa navigaatioseurassa. Koulutusta tarjoavan yksityisen yrityksen kautta koulutusta etsii 7 ja meripelastusyhdistyksen kautta 5,3 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn osallistui vajaat parisataa vastaajaa.

HJO 20.2.2007

Lue myös nämä

X