Tilaa
Uutiset

19.4.2007: Merikarttasarja B:n julkaisua siirretty uudelleen

19.04.2007

KirjoittajaVenelehti

Suomen eniten myydyn merikarttasarjan (B, Helsinki-Parainen) uudistetun version julkaisupäivämäärää on jouduttu taas siirtämään. Uusimman tiedon mukaan sarja ilmestyy kauppojen hyllyille vasta toukokuun viimeisellä viikolla. Tilanne on veneilijöiden kannalta poikkeuksellisen hankala, sillä sarjan vanha painos on myyty loppuun.

Merenkulkulaitoksen materiaalin tuotantovaikeuksien takia myös Veneily-CD:n B-sarjan (Helsinki-Parainen) julkaisu viivästyy. Näillä näkymin se on kaupoissa kesäkuun alkupuolella. Veneily-CD on rasterikarttapohjainen pc-ohjelma, jota käytetään kannettavissa tietokoneissa. Ohjelma toimii myös Microsoftin uudessa Vista-käyttöjärjestelmässä.

HJO 19.4.2007

Aiemmat uutiset samasta aiheesta:

Merikarttasarja B myöhässä

Uudistettua merikarttasarjaa B, Helsinki-Parainen, ei ole vielä saatavilla. Tämän hetken tiedon mukaan sarjan pitäisi olla venetarvikeliikkeiden ja kirjakauppojen hyllyillä 27. huhtikuuta. Alun perin sarjan piti tulla myyntiin helmikuussa Helsingin venemessuille, mutta tuolloin julkaisu jouduttiin siirtämään maaliskuulle.

HJO 10.4.2007

Uudet merikartat 2007

Merikarttasarjoista tulee kuluva vuonna myyntiin kolme uutta versiota. Maaliskuussa julkaistaan päivitetty versio karttasarjasta B, Helsinki-Parainen. Karttasarja K, Keitele-Keiteleen kanava, tulee myyntiin kesäkuussa ja karttasarja F, Merenkurkku, marraskuussa. Karttasarjasta A, Viipuri-Helsinki, ilmestyy uusi versio tammikuussa 2008. Karttasarjat K ja F on nyt uusittu INT-karttajärjestelmään. Karttojen koordinaatit ovat WGS-84:n mukaisia.

Yksilehtisten karttojen päivityksistä saa lisätietoa Merikartat 2007 -julkaisusta tai Merenkulkulaitoksen internet-sivuilta www.fma.fi.

HJO 21.2.2007

Lue myös nämä

X