Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Yli 800 neliömetrinen teräksinen ”kartanojahti” on jotain ihan muuta

Yksi aluksen erikoisimmista ratkaisuista ovat neljä jalkaa, joiden avulla alus voidaan nostaa paikallaan oltaessa vedenpinnan yläpuolelle.

03.03.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Fort Lauderdalen kansainvälisessä venenäyttelyssä Yhdysvalloissa esiteltiin viime lokakuussa melkoinen kummajainen: Mansion-nimeä kantava teräsjahti. Alusta voi hyvällä omallatunnolla kuvata ainutlaatuiseksi, ainakin mitä valmistukseen, muotoiluun ja varustetasoon tulee.

Valmistajan mukaan Mansion on tiettävästi ensimmäinen koskaan valmistunut kyseisen kokoluokan jahti, missä likipitäen kaikki on valmistettu ruotstumattomasta teräksestä.

Mittaa aluksella on 84-jalkaa ja hintaa 12 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

”Alus tekee monenlaisia asioita, mitä normaalit jahdit eivät tee. Se ei siis sinänsä korvaa muita jahteja, mutta on mainio lisä jahtiperheeseen”, Bruno Edwards Mansion Yachts -yrityksestä sanoi Business Insider -lehdelle.

Pinta-alaa aluksella on kaikkiaan lähes 840 neliömetriä, ja mukaan mahtuu 149 ihmistä. Yksin aluksen etukannella sijaitseva ”viihdeosasto” on Edwardsin mukaan kooltaan lähes 150 neliömetriä.

Aluksella on muun muassa viisi asumiseen tarkoitettua hyttiä, viisi kylpyhuonetta ja kuumavesipalju, johon mahtuu kerrallaan seitsemän ihmistä.

Yksi aluksen erikoisimmista ratkaisuista ovat neljä jalkaa, joiden avulla alus voidaan nostaa paikallaan oltaessa vedenpinnan yläpuolelle.

Ympäristöystävällisyyttäkin on ajateltu, sillä alus on varustettu 72 aurinkopanelilla.

Muutamat miljardöörit ovat Edwardsin mukaan olleet jo aluksesta kiinnostuneita, ja yksi on jo myyty.

Erikoisesta jätistä ovat uutisoineet muiden muassa Business Insider ja Fox Business.

Alla olevalta valmistajan esittelyvideolta saa ehkä parhaiten käsityksen, mistä on kyse.

Lue myös nämä

X