Uutiset

Yksinpurjehduksessa Etelämerellä vakavasti loukkaantunut intialaiskippari evakuoitiin

Maailmanympäri suuntautuvaan yksinpurjehduskisaan Golden Globe Raceen osallistuva intialaiskippari Abhilash Tomy loukkaantui vakavasti viime viikon perjantaina. Hän ei pystynyt liikkumaan onnettomuuden jälkeen lainkaan ja voi tauotta pahoin.

24.09.2018

KirjoittajaAri Inkinen

Viime viikon perjantaina rajussa myrskyssä Etelämerellä loukkaantunut intialainen Golden Globe Race -kippari Abhilash Tomy on pelastettu pahasti vaurioituneesta veneestään. Hän loukkaantui vakavasti veneensä pyörähtäessä ympäri. Tomy loukkaantui niin, ettei pystynyt liikkumaan, vaan joutui makaamaan bunkassaan kolme päivää odottamassa pelastajia.

Ranskalainen kalastusvalvonta-alus Osiris oli kolmen päivämatkan päässä Tomyn Thuriya-veneestä, kun onnettomuus tapahtui. Se saavutti Thuriyan maanantai-aamuna kello 5.30 sikäläistä aikaa. Osiriksen miehistö lähestyi Thuriyaa kumiveneellä, ja yhteistyössä Reunionsaarilla sijaitsevan meripelastuskeskuksen ja lääkärin kanssa siirsivät Tomyn alukseensa.

Abhilash Tomyn vene vaurioitui pahoin myrskyssä. © Golden Globe Race

Thuriya menetti pyörähdyksessä mastonsa, ja Tomy paiskautui voimalla veneensä sisätiloissa. Onnettomuus tapahtui noin 1900 meripeninkulmaa Länsi-Australian Perthistä lounaaseen. Veneen paikansi ensimmäisenä australialainen pelastuslentokone.

Samoihin aikoihin Abhilash Tomyn onnettomuuden kanssa myös toinen Golden Globe -vene menetti mastonsa. Gregor Mcguckin kuitenkin jatkaa matkaa hätärikin turvin. Hän on kuitenkin pyytänyt evakuointia vaurioituneesta veneestään.

Golden Globe Race -kisaan osallistuu myös suomalainen Tapio Lehtinen. Vene-lehden jutun Lehtisen valmistautumisesta ja ajatuksista kisan kynnyksellä voit lukea täältä.

X