Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Yhteysalusten reitit kilpailutetaan

04.05.2012

KirjoittajaKippari

Eivor

Monet nyt jo historiaan jääneen Merenkulkulaitoksen aikana tehdyt liikennöintisopimukset eri yhteysalusreiteistä ovat tämän vuoden aikana päättymässä ja alusten liikennöintisopimukset kilpailutetaan.

Muutama reitti tosin kilpailutettiin jo viime vuonna, mutta esimerkiksi Nauvon Pärnäisistä aina Utöseen saakka ulottuva yhteysalusreitti on nyt kilpailutusvuorossa.

Joitakin reittejä yhdistetään niin, että uusien sopimusten myötä niiden lukumäärä putoaa nykyisestä neljästätoista kymmeneen.

ELY-keskus tulee uusien sopimuksien myötä siirtämään talviliikennöintivastuun kokonaan yhteysalusliikennettä hoitaville liikennöitsijöille ja edellyttää ilmatyynyalusliikennöintiä nykyisten Houtskärin, Hiittisten itäisen ja Nauvon kaikkien reittien ohella myös Iniöön, Paraisille, Korppooseen ja Hiittisten läntisille reiteille.

Uudet, alkukesän aikana tehtävät liikennöintisopimukset tulevat poikkeamaan jonkin verran aikaisemmista, sillä ne tulevat olemaan noin 10-vuotisia ja pisimpiä mitä yhteysalusliikenteessä on koskaan tehty.

Lisätietoja

 

X