Tilaa
Testit

Yamarin Cross 46 SC ja Yamarin 54 BR – Pieni suuruus

Yamarin Cross 46 SC tarjoaa arjen luksusta mökkikoossa. Hyvien ajo-ominaisuuksien ja tyylikkään viimeistelyn kiusana on vain kuljettajan huono ergonomia.

29.03.2016

Kirjoittajatuomo kanerva

Kuvaajaseppo evinsalo/otavamedia

Lähes kuusi vuotta on kulunut siitä, kun Yamarin lanseerasi ensimmäiset Cross-mallit. Sittemmin mallistosta on tullut Yamarinin kirkkain tähti. Nykyään noin joka toinen Suomessa rekisteröity Yamarin on alumiinirunkoinen.

Kilpailu on kuitenkin kovenemassa, eikä nykytilanteeseen ole varaa tuudittautua. Yamarinilla on uusiin tulokkaisiin nähden selvä etumatka ja laaja mallisto. 46 SC laajentaa mallistoa entisestään ja nimenomaan pienempään päin.

Runkomateriaalista huolimatta Cross 46 SC omaa Yamarinille tyypilliset piirteet. Veneen perusfilosofia onkin peräisin pitkään markkinoilla olleesta lujitemuovisesta 46 SC:stä. Tarkemmalla vilkaisulla huomaa kuitenkin veneiden välillä olevan suuria eroja ja yhtäläisyyksien rajoittuvan muutamiin perusasioihin. Cross 46 SC:ssä on leveä sivupulpetti ja keulassa L-muotoinen istuin, aivan kuten sisarmallissa. Kutakuinkin kaikki muu on Crossissa ajateltu uudelleen.

Kuljettajan paikka on pulpetin vasemmassa reunassa keskellä venettä. Istuin ei myöskään ole koko veneen levyinen, vaan se on jätetty vajaaksi paapuurin puolelta. Molemmilla ratkaisuilla on pyritty helpottamaan pienille veneille tyypillisiä ongelmia liukuun nousussa ja tasapainossa.

Cross 46 SC:ssä on panostettu helppoon liikkumiseen ja käytännöllisyyteen. Pulpetin vierelle on jätetty riittävän leveä kulkuväylä ja tuulilasia ympäröivästä kaiteesta saa hyvin tukea. Sivukaiteet ympäröivät lähes koko venettä. Pitoa jalan alla voi parantaa kyynelkuvioidulla alumiiniturkilla, joka sopii erinomaisesti Crossin tyyliin.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2016

Pulpettiin on haluttu tilaa kahdelle mittarille ja plotterille, minkä takia kaukohallintalaite on liian sivussa.

Liikkuminen veneessä on helppoa runsaiden kaiteiden ja väljän mitoituksen ansiosta.

Lue myös nämä

X