Testit

Yamarin 81 DC – Uden ajan airut

Yamarin 81 DC on mielenkiintoinen yhdistelmä asiakkaiden toiveita ja tarpeita sekä suunnittelijan visioita. Aika näyttää, kohtaavatko ne.

05.12.2016

KirjoittajaTeksti Ari Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Helmikuun venemessuilla aika moni katseli Yamarin 81 DC:tä kunnioittavan välimatkan päästä. Ilmeissä näkyi epäuskoisuutta, ihmetystä, paikoin ihailuakin. Kun uutuus seisoi keskellä perinteisiä Yamarin-malleja, poikkesi se joukosta totaalisesti.

Yamarin 81 DC on valmistuttajansa irtiotto tavanomaisuudesta niin muotoilun kuin hydrodynamiikan soveltamisen osalta. Se on norjalaisen Eker Design -suunnittelutoimiston ensimmäinen muttei viimeinen Yamarin. Ensi helmikuun messuilla nähtäneen samalinjainen, mutta pienempi vene. Siinäkin on Petestep-pohja.

Rehellisesti sanottuna, jo oli aikakin Yamarin-malliston hakea uusia tuulia. Vaikka edellinen sukupolvi onkin ollut suosittu, maailma kulkee eteenpäin. Konekeskollakaan ei ole mahdollisuuksia jäädä ”klassikkomallien” valmistajaksi, vaan toteuttaa monen venealan vaikuttajan viestiä: ”menestystä voi saavuttaa vain uudistumalla”.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Yamarin 81 DC

KIITÄMME

+ vakiovarustelu

+ ajettavuus

+ mukavuus

+ design

MOITIMME

– muotoilun ylilyönnit

– hinta

Pituus 8,05 m

Leveys 2,76 m

Syväys 0,40 m

Moottoriteho 300 hv

Kantavuus 10 henk

CE-luokka C

Pa-säiliö 260 l

Vesisäiliö 45 l

Septisäiliö 30 l

Vakiovarusteet  mm. hydrauliohjaus, ajotietokone, sähköinen kaukohallintalaite, trimmitasot (Zipwake), keulapotkuri, 2 kpl tuulilasipyyhkimiä, 2-akkujärjestelmä, Garmin 7412 -plotteri, Fusion RA205 -radio/soitin, Webasto AT2000 -lämmitin, vesi-wc sähköhuuhtelulla, painevesi, jääkaappi (48 l), 2-liekkinen kaasuliesi, tiikkiturkki-imitaatio, ajokuomu.
lisävarusteet, mm. maasähköjärjestelmä 950 €, Engbo Midi -ankkurivinssi 3 020 €, sähköinen ohjaustehostin 2 350 €.

Hinta 92 900 €

Hinta (sis. Yamaha F300) 119 500 €

Suunnittelija Eker Design, Norja

Valmistaja Seliö Boats Oy, Sammatti

Valmistuttaja Konekesko Oy, Vantaa, www.yamarin.com

Jälleenmyynti www.yamarin.com/fi/Jalleenmyyjat/

X