Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Yamarin 80 DC ja Yamaha F350 V8 – Tekniikan äärirajoilla

17.12.2009

KirjoittajaHeikki Juuri-Oja

Yamarin 80 DC

Esite lupaa uudelle Yamarin 80 DC:lle ”täydelliset ajo-ominaisuudet”. Sellaisia on lupa myös odottaa, kun perässä hönkii 350-hevosvoimainen super-Yamaha.

Yamahan F350 oli jonkin aikaa maailman tehokkain sarjavalmisteinen perämoottori, kunnes Mercury esitteli ahdettuun Verado-mallistoonsa 350 hv:n tehotykin. Huikean tehokkaat moottorit edustavat teknisinä tuotteina valmistajiensa parasta osaamista ja varsinkin Mercuryn insinöörien suoritus on ällistyttävä, sillä Verado painaa yli 60 kiloa vähemmän kuin saman tehoinen Yamaha (365 kg).

On itsestään selvää, ettei 350-hevosvoimaista moottoria voi istuttaa aivan minkä tahansa veneen peräpeiliin. Moottorien paino ja valtava teho asettavat omat vaatimuksensa sekä veneen rakenteisiin että niiden merikelpoisuuteen. Tuntuu oudolta ajatella huipputeknologiaa sellaisen veneen voimanlähteenä, jonka suorituskyky tai ulkoinen habitus eivät olisi samalla laatutasolla kuin perässä olevan moottorin.

Konekesko Marinen Yamarin-mallisto on laaja, mutta uuden Yamahan kanssa yhteensopivaa venettä ei ollut heti tarjolla. Yhtiön ratkaisu oli pidentää malliston entistä lippulaivaa 76 DC:tä – syntyi uusi lippulaiva 80 DC.

Lue esittely Vene-lehdestä 12/2009

Lue myös nämä

X