Testit

Yamarin 63 BR – Malliston mullistus

Yamarin on aloittanut suururakan, jossa koko lujitemuovimallisto vaihdetaan uuteen. Ensimmäisinä on esitelty 88 DC ja 63 BR

21.02.2019

KirjoittajaLasse Lindén ja Ari Inkinen

KuvaajaLasse Lindén ja Lars-Åke Redeen

Skandinavian markkinat ovat suomalaisvalmistajille äärettömän tärkeät. Siksi monet veneuutuudet on suunniteltu ruotsalaisten ja norjalaisten veneilijöiden toiveiden mukaan. Ei sillä, etteivätkö samat veneet kelpaisi suomalaisillekin. Esimerkiksi uusi Yamarin 63 BR tullaan taatusti näkemään niin Saimaalla kuin Saaristomerellä uusine linjoineen.

Yamarin on kautta vuosien yksi Suomen eniten myydyistä pienveneistä. Muutaman vuoden rauhallisempi jakso omistajan vaihtumisen jälkeen on takana ja uudistunut mallisto on alkanut vähitellen näkyä. Ensimmäisenä valmistui uusi lippulaiva 88 DC, sitä seurasi suosituimpaan kokoluokkaan, 6-metrisiin, asettuva 63 BR. Se on saanut saman mallimerkinnän kuin edeltäjänsä ja tulee varmasti suhteellisen pian saamaan myös jonkinlaisen rinnakkaismallin, todennäköisesti DC:n. Moottoritehoksi valmistaja on määritellyt 115–150 hevosvoimaa.

Uuden maailman Yamarin 63 BR eroaa vanhasta mallistosta ennen kaikkea ulkoisesti. Sisätiloissa perusratkaisut ovat ennallaan, mutta yksityiskohtia on viilattu.

Tilaajat voivat lukea esittelyn kokonaisuudessaan Veneen digilehdestä 2/2019.

OIKAISU

Vene-lehden helmikuun numerossa (2/2019) julkaistussa Yamarin 63 BR -veneen esittelyssä oli virheelliset valmistaja- ja myyntitiedot.

Todellisuudessa veneen valmistuttaja on Oy Inhan Tehtaat Ab ja vene on valmistettu MPPB J.W. Ślepskin tehtaalla Puolan Augustowissa.

Jälleenmyyjäluettelo löytyy verkosta täältä.

X