Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

X-35 MM, Badalona: Mitalijahti alkaa

27.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

X-35 Worlds Badalona

Audi X Sail Racing tiimin kaksivuotisen projektin päätavoitteena on ollut mitali X-35 -luokan MM-regatasta Badalonasta.

Mitalijahti alkaa tänään Katalonian rannikolla, jossa tiimin jäsenet ovat kaksi päivää hakeneet tuntumaa paikallisiin tuuliin.

– Täällä on varsin erikoinen aallokko, joka vaatii paljon voimaa purjeista, jotta veneillä pystyy ajamaan aaltojen läpi vauhdilla. Ainakin ensimmäiset harjoitukset ovat antaneet osviittaa siitä, että WB-Sailsin kanssa tehdyssä yhteistyössä on onnistuttu, e-tronin kippari Teemu Kekkonen iloitsee.

Sunnuntaina käyty harjoituskilpailu lupasi hyvää, sillä ensimmäisellä alaportilla Audi Ultra ja Audi e-tron kääntyivät lähes samaan aikaan johdossa toiselle vastatuuliosuudelle. Sen tiimin veneet jättivät kesken.

– Saimme näkemyksen vauhdistamme ja hyvän tuntuman kilpailualueeseen. Ja annoimme toki myrskyvaroituksen kilpakumppaneillemme, sillä ero meidän ja keskikastin veneiden välillä kasvoi yllättävän suureksi jo ensimmäisen kierroksen aikana. Tiimillä on nyt loistava henki päällä ja lähdemme tosissaan kisaamaan mitaleista, Ultraa kipparoiva Samuli Leisti kertoo tyytyväisenä.

Kaksi venekuntaa joutui vetäytymään kilpailuista

Luokkasäännön mukaan veneen miehistössä voi olla kaksi ammattilaista. Kun järjestäjät huomasivat yhdessä espanjalaisessa ja yhdessä italialaisessa venekunnassa kolme ammattilaispurjehtijaa, päättyi niiden kilpailu jo ennen ensimmäistä starttia. Audi X Sail Racing Teamin miehistössä ei purjehdi ammattilaisia.

Lisätietoja 

Lähde: Audi X Sail Racing Teamin tiedotus
Kuva: X-35 World Badalona

Lue myös nämä

X