Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

World Cup, Weymouth: Multala 3:s

06.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala

Sari Multala on Weymouthin Sail for Gold -maailmancupissa kolmantena kahden kilpailupäivän jälkeen.

– Otin molemmissa lähdöissä huonot startit, mutta muuten kaikki meni kohtuullisesti. Paremmilla starteilla olisin voinut taistella voitoista, Multala kommentoi. Hän oli tiistain lähdöissä 4:s ja 2:s.

Myös Tuula Tenkanen on hyvissä asemissa kymmenentenä (9. ja 4.). Heidi Tenkanen on mainion päivän jälkeen 49:s (10. ja 12.).

Keli tulevilla olympiavesillä oli eilistä vauhdikkaampi, mutta myös märempi. Vetta satoi koko päivän. Suomalaiset selvisivät kurjuudesta kunnialla.

Laser standardin olympiaedustaja Mattias Lindfors oli 45:s (22.-13.-24.) ja Fredrik Westman 18:s (13-12-14).

RS:X

Tuuli Petäjä nousi kokonaistilanteessa seitsemänneksi (13. ja 7.).

– Kisasimme lähellä rantaa, joten tuuliolosuhteet olivat sekavat, eikä kaatosade ainakaan helpottanut tuulen lukemista. Selvisin päivästä paremmin kuin monet kilpasiskoni, mutta tiedän, että minulla on vielä varaa parantaa sijoituksia, Petäjä sanoi.

49er

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jatkoivat hyvää sarjaansa 49erissa (5-5-4). He ovat kokonaiskilpailussa kahdeksantena.

– Etenkin tässä vaiheessa regattaa oli tärkeä saada tasaisia tuloksia. Jatkamme vain samalla tavalla huomiseen, litimärät mutta tyytyväiset 49er-purjehtijat sanoivat.

Match Race

Match race -venekunta Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff voitti päivän lähdöistään kolme ja hävisi kolme. Alkukierrosta on jäljellä enää kaksi lähtöä.

– Olimme kahdeksan tuntia vesillä sateessa ja 10 asteessa. Tärkeintä oli pysyä lämpimänä ja kuivana. Saimme hyvää treeniä aallokossa, joka on ollut kehityskohteemme, kippari Silja Lehtinen kommentoi.

Finn

MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Tapio Nirkko on 20:s (10-15-19).

– Päivä oli tosi rankka niin kelin kuin kolmen lähdönkin puolesta. Taktiikkani meni vastatuuliosuuksilla pieleen, ja kun avotuuletkaan eivät menneet haluamallani tavalla, en pystynyt nousemaan, Nirkko sanoi.

470

Joonas ja Niklas Lindgren putosivat 470-luokassa harmittavasti 21:nneksi.

– Ensimmäisessä lähdössä meille tuli välinerikko, joten emme päässeet maaliin, mutta toisessa olimme mukana. 12. sija oli siitä ihan kohtuullinen suoritus, Joonas Lindgren kertoi.

2.4mR

Paralympiapurjehtija Niko Salomaa on 13:s (12. ja 15.).

– Päivä meni ihan ok. Kärkikymppikään ei ole kaukana, Salomaa tiivisti.

Seuraa kisaa suorana verkossa

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Sari Multala 

X