Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Tenkanen 10:s

22.04.2012

KirjoittajaKiti Westerback

SPV

Kova keli koetteli purjehtijoita Hyèresin avauspäivänä.

Osa veneluokista ei päässyt kilpailemaan lainkaan, osa ajoi vain toisen suunnitelluista lähdöistä. Keskeytyksiä, kaatumisia ja venevaurioita tuli runsaasti.

Laser radial -purjehtija Tuula Tenkanen vastasi avauspäivän parhaista suomalaistuloksista. Hän oli viides ja seitsemäs. Kokonaistilanteessa Tenkanen on 10:s.

– Oli hauskaa päästä kisaamaan pitkästä aikaa tällaisessakin kelissä. Lopussa tuulta oli tosi reippaasti, 15 metriä sekunnissa, Tenkanen sanoi.

Salomaa 11:s

Paralympialuokka 2.4mR:ssä kaikkiaan kahdeksan venettä keskeytti kisan. Johtoasemassa olleen Thierry Schmitterin vene upposi viimeisellä myötätuuliosuudella. Suomen edustaja Niko Salomaa sai veneensä ehjänä rannalle.

– Välillä purjehdus tuntui melkoiselta selviytymispeliltä. Kuluneiden helojen ja köysien vaihto ennen kilpailua kannatti totisesti, sillä veneeni on täysin kunnossa huomista varten, 11:ntenä maaliin saapunut ja vauhtiennätyksensä tehnyt Nikomaa sanoi.

Lindgrenit 15:s

470-purjehtijat Joonas ja Niklas Lindgren eivät välttyneet korjauspuuhilta kovan päivän päätteeksi.

– Emme päässeet flunssani vuoksi kokeilemaan uutta venettämme ja mastoamme lainkaan treeneissä, joten siihen nähden meillä oli hyvä päivä. Hommaa on kuitenkin vielä paljon, etenkin kun löysimme rakenteellisia vaurioita, Joonas Lindgren sanoi.

– Korjaamme ne mahdollisimman pian ja toivomme, ettei huomenna tuule yhtä kovaa.

Lindgrenit purjehtivat 11:nneksi ja 7:nneksi, ja ovat ensimmäisen päivän jälkeen 15:s.

Petäjä 19:s

Tuuli Petäjä ei välttynyt pulahduksilta RS:X-luokassa.

– Olin ihan hyvin kärjessä mukana, mutta sitten uin aika monta kertaa. Poissaoloni vesiltä tuntui menossa, mutta toisaalta sain hyvää treeniä, jota täältä lähtin hakemaankin, 19:ntenä (15:s ja 22:s) oleva Petäjä kommentoi.

Match race -naiset Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff aloittavat urakkansa Hyèresissä maanantaina

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus

 

X