Tilaa
Uutiset

World Cup Hyères: Lehtinen/Bask seitsemäntenä

26.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Guillaume Durand

Maanantai toi kärkisijoituksia useammallekin suomalaispurjehtijalle. Vaihtelevat sääolosuhteet toivat kuitenkin myös vaihtelevia sijoituksia.

49er-luokassa purjehdittiin sunnuntaina neljä lähtöä. Hyèresin regatan ensimmäinen suomalainen lähtövoitto saatiin päivän kolmannessa lähdössä, kun Lauri Lehtinen ja Kalle Bask ottivat ykkössijan näytöstyyliin. Päivän muut sijoitukset kielivät vaihtelevista ja haastavista keliolosuhteista ja viimeisessä lähdössä kaksikolla oli huonoa onneakin ruotsalaisvenekunnan törmäillessä suomalaisiin lähtölinjalla. Päivän saalis oli lähtövoiton lisäksi sijat 25, 6 ja 17. 
 


Kuuden osakilpailun jälkeen parivaljakko oli kokonaistuloksissa seitsemäntenä. Kisaa johtaa brittikaksikko Dylan Fletcher/Alain Sign.

Päivän onnistujiin kuuluu myös Tapio Nirkko Finnjollassa. Päivän kahdessa lähdössä saavutetut sijoitukset 2 ja 18 nostivat Nirkon kokonaiskisassa 13:nneksi. Kisaa johtaa Iso-Britannian Giles Scott.


Naisten Match racessa Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff ottivat päivän neljässä osakilpailussa kolme voittoa. Suomalaisten kokonaissaldoksi alkukierrokselta tuli näin neljä voittoa ja kolme tappiota. Ranskan Claire Leroy vei ryhmän voiton puhtaalla pelillä ja Yhdysvaltain Sally Barkow oli kakkonen viidellä voitolla. Suomalaisten kanssa tasapisteisiin päätyivät Australian Katie Spithill ja Espanjan Silvia Roca. Keskinäisten purjehdusten perusteella suomalaiset jäivät heikoimmaksi ja siis ryhmässään viidenneksi, mikä tarkoittaa sitä, että kolmikko jatkaa purjehduksia hopearyhmässä.

Hopearyhmä on tiimille luonnollisesti pettymys Palman kisan menestyksen jälkeen, vaikkakin suomalaisten ryhmä oli kovin kolmesta alkuryhmästä.

470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgren nostivat sijoitustaan. Päivän paras sijoitus oli 3:s ja kokonaiskisassa kaksikko on maanantain jälkeen 19:s. Pyry Itkonen/Matias Mikkola ovat kokonaiskisassa 94:s, kun Osmo Penttinen/Jaakko Antikainen ovat viimeisenä eli 106:ntena. Rosa Lindqvist ja Matilda Akkola ovat naisten 470-luokan kokonaiskisassa 55:s

Tuula Tenkanen on Laser Radial -luokassa 36:s. Fredrik Westman on Laser-luokassa 95:s, Mattias Lindfors 123:s ja Teemu Rantanen 124:s.

Purjehdukset jatkuvat tiistaina kaikissa suomalaisluokissa.

 

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Guillaume Durand

 

Lue myös nämä

X