Tilaa
Mainos

Willy’s – yhteysveneeksi syntynyt

Willy’s X8 on nopea yhteysvene saaristoon ja Pohjanlahden rannikolle. Se on tilava ja turvallinen, ja vie matkustajansa yhtä lailla mökille kuin kaupunkiin.

09.02.2023

KirjoittajaWilly's Boats

Willy’s Boats on tunnettu ennen kaikkea avoveneistään. Nyt veistämöllä on valmistunut Willy’s X8. Se on nopea- ja vakaakulkuinen yhteysvene, joita Vaasan ja Kokkolan välisellä rannikkoalueella todella osataan valmistaa. Tulossa on myös pienempi malli, Willy’s X6.

Yksi piirre erottaa X8:n suuremmista ja pienemmistä vertailukohdistaan. Se nimittäin on perämoottorivene, jossa käytetään nopeissa veneissä yleistä porraspohjaa.

Willy’s X8 on aito yhteysvene, jonka tehtävä on kuljettaa isompi tai pienempi joukko ihmisiä tavaroineen turvallisesti paikasta toiseen lähes säässä kuin säässä. Willy’s Boats on kuitenkin onnistunut luomaan X8:aan käytännölliset ja monipuolisesti toimivat tilat.

Edullisena lisävarusteena saatavalla Linedeck-matolla pinnoitetut kannet ovat kiitettävän suuret ja liikkuminen kansilla on helppoa ja turvallista. Sivukannet ovat leveät, jotta liikkuminen sujuu helposti myös kassien kanssa.

Korkeat keulakaiteet antavat tukea veneeseen nousuun. Kaiteet myös kiertävät käytännössä koko veneen ympäri, ja hankalassa kelissä aina on tarjolla ote. Kajuutan peräseinää vasten on penkki, joka on samalla säilytyslaatikko esimerkiksi lepuuttimille, köysille ja muulle veneisiin kertyvälle irtotavaralle.

Willy’s X8:n sisätiloihin käydään molemmilla puolilla olevien leveiden liukuovien kautta. Ohjaamossa kuljettaja istuu ajamisen kannalta mainiosti veneen keskilinjalla. Ohjaamon takaosassa on täysleveä penkki, jolle sopii mukavasti kolme henkilöä. Sisällä on istumapaikat viidelle. Sohvan takana peräseinässä oleva suuri ikkuna on avattava. Keulakajuutassa on nukkujalle pituutta riittävästi, kun käyttöön otetaan myös ohjaamon alle ulottuva matala tila. Sinne sopivat kassit ja muut matkatavarat pois jaloista.

Käsin laminoitu ja osin kerrosrakenteinen runko on jämäkkä. Willy’s X8 on hyvä ajettava ja sillä pärjää kovassakin kelissä.

Willy’s-mallistoon kuuluvat kajuutallisten X8:n ja X6:n lisäksi avomalliset X6 ja X7.

Lue lisää: Willy’s Boats

Lue myös nämä

X