Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Wellcraft 210 Fisherman on kelvollinen kalakaveri

06.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Heikki Juuri-Oja

Yksi USA:n urheilukalastuksen suosioon panostaneista on Wellcraft.

Amerikkalainen, pitkään veneitä tehnyt Wellcraft on suomalaisille suhteellisen tuttu venemerkki, vaikka sen maahantuonnissa on ollut katkoksia. Kulta-ajalla, 1980-luvun lopulla, Suomeen ostettuja veneitä on Nettiveneessä myynnissä kymmeniä.

Wellcraftin nykyinen painopiste on urheilukalastuksessa. Nyky-Wellcraftin valintaan vaikuttaakin pitkälti se, kalastetaanko sillä avomerellä, rannikolla vai järvillä.

Meillä koeajossa ollut 210 Fisherman on monelta osin tyypillinen Wellcraft: siinä on korkea keskipulpetti, sen takana nojapenkki kahdelle ja yllä ohjaamon suojaava kangaskatto. Keulassa on iso U-sohva, perässä moottorin vieressä kaksi istuinta. Varalaidat ovat korkeat, ja niiden päällä voi kävellä. Tilat ja varustus on suunniteltu pitkälti kalastuksen ehdoilla. Kiertovesisumppu on penkin sisällä, kiinteät viehelaatikot sen sivuilla.

Testivene oli varustettu 225-hevosvoimaisella Yamahalla, jolla huippunopeus jäi vain hieman alle 40 solmun. Veneellä pystyy vaihtamaan turvallisesti, nopeasti ja miellyttävästi kalapaikkaa, eikä kelin koventuessa tarvitse olla heti harkitsemassa suojasatamaan siirtymistä.

Tekniset tiedot

Pituus 6,40 m
Leveys 2,59 m
Paino 1 657 kg
Kantavuus 8 henkeä/1 110 kg
CE-luokitus C (rannikko)
Polttoainesäiliö 382 litraa
Moottori 150-250 hv
Hinta alk. 34 735 euroa
 Esittelyveneen hinta 64 442 euroa/Yamaha F225
Valmistaja Wellcraft, USA, www.wellcraft.com
Myynti Etuvene/Leisure Tech Finland, Tuusula, www.leisuretechfinland.fi

Teksti ja kuvat: Heikki Juuri-Oja
Testiavustus Seppo Katajisto

Tiivistelmä Vene-lehden 7/2011 jutusta

Katso kuvat

 

X