Tilaa
Uutiset

Vuosikymmenet esiin perämoottorimuseossa

09.06.2013

KirjoittajaJuha Virtanen

Juha Virtanen

Pellingin perämoottorimuseo eli Outboard museum tekee täksi kesäksi uuden kattauksen kaikille perämoottoreista kiinnostuneille.

Näyttelyesineet, jotka siis tässä tapauksessa ovat perämoottoreita, on jaettu eri vuosikymmeniin niiden valmistusvuoden mukaan. Eri vuosikymmenten moottorit esitellään omissa telineissään.

Esillä on kuusi vuosikymmentä alkaen 1910-luvusta päätyen 1960-lukuun.

– Museossa syvennytään jatkossakin enemmän eri vuosikymmenten tekniseen kehitykseen ja tuolloin valmistettuihin moottoreihin. Tällöin kävijät voivat hahmottaa ajan kulumisen entistä paremmin. Samalla on huomattu, että myös 70-luku alkaa olla jo sen verran kaukaista aikaa, että sekin on otettava huomioon museoesineitä harkittaessa, museon vetäjä ja ”sielu” Nils ”Nisse” Häggblom sanoo.

Perämoottorimuseo Pellingin Tirmossa, lossirannassa, on avoinna yleisölle kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15. Muina aikoina museoon voi päästä tutustumaan sopimuksen mukaan. Häggblomin mukaan museossa on vieraillut jatkuvasti enemmän erilaisia ryhmiä, joille opastettuja käyntejä on järjestetty aukioloaikojen ulkopuolella. Tiedustelut: puh. 040 513 0600.

Lue myös nämä

X