Uutiset

VOR: Team Sanya keskeytti 1. osuuden

08.11.2011

KirjoittajaKiti Westerback

TIM STONTON/Volvo Ocean Race  

Volvo Ocean Racen ensimmäinen kiinalaisosallistuja Team Sanya on ilmoittanut keskeyttävänsä kisan ensimmäisen osuuden runkovaurion vuoksi.

– En ole koskaan joutunut keskeyttämään Whitbreadissa tai Volvo Ocean Racessa, joten tunnelmat ovat kovin surulliset, kertoo veneen kapteeni Mike Sanderson.

– Kaikki meni mukavasti, kunnes äkkiä tunsimme oudon heilahduksen, kuin köli olisi kyntänyt mudassa. Kuulimme, miten vesi syöksyi keulaan. Vesitiivit luukut suljettiin välittömästi, kaikki pukivat pelastusliivinsä ja syöksyimme kannelle. Ilman luukkujen sulkemista vene olisi uponnut. Saimme pumput käyntiin, mutta eihän sillä enää ollut merkitystä. Tilanteen rauhoituttua käännyimme kohti lähintä satamaa.

Sandersonin mukaan ei tule olemaan helppoa saada vene ajoissa Kapkaupunkiin ja korjattua ratakisoihin ennen kakkososuuden lähtöä.

– Runko on saatava korjattua täydellisesti, ei siinä ole varaa hutiloida. Veneestä on korvattava iso osa ja normaalisti tällaiseen työhön menee pari kolme viikkoa. Meillä on aikaa seitsemän päivää. Mutta teemme kaikkemme, että olemme mukana toisella osuudella.

Abu Dhabin mastoa korjataan yhä Alicantessa, joten kisassa on mukaan vain neljä purtta. Kisaa johtava Telefónica ja siitä 4,1  mpk päässä kolmosena purjehtiva Puma ovat valinneet läntisen reitin, Kakkosena Afrikan rannikkoa myötäillen purjehtii Groupama ja viimeisenä pyrkii nyt länttä kohden Camper, joka on jäänyt Telefónicasta 26 mpk.

Kuva: Tim Stonton/Volvo Ocean Race

X