Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Tahmea loppusuora

Kaksi nopeinta venettä saapui maaliin jo tiistaina, mutta kahta viimeistä odotellaan Itajaíhin vasta viikonlopun aikana. Scallywag on lähtenyt Chilestä kohti Brasilian etappisatamaa.

06.04.2018

KirjoittajaKari Wilén

Hollantilainen AkzoNobel oli kolmas vene, joka ylitti seitsemännen etapin maalilinjan, noin puoli vuorokautta kärkikaksikolle Brunelille ja Dongfengille hävinneenä. Tämä oli kolmas kerta peräkkäin, kun Simeon Tienpontin kipparoima vene ylsi palkintopallille. Se on nyt kokonaistuloksissa neljäs, kolme pistettä Brunelin perässä.

AkzoNobelilla ei matkan aikana ollut suurempia ongelmia ja etenkin miehistöön kuuluva oman maan tyttö Martine Grael sai satamassa raikuvat suosionosoitukset. Martine voitti kultaa Rion olympiaregatassa 49erFX-luokassa ja on legendaarisen purjehdusperheen kuopus. Isä Torben on useiden olympiamitalien lisäksi voittanut myös Volvo Ocean Racen ja oli viime vuonna kovasti vastaan sitä, että tytär liittyi VOR-miehistöön.

Dee Caffarin kipparoima Turn the Tide on Plastic ehtinee Brasiliaan neljäntenä, koska ero viimeisenä purjehtivaan MAPFRE-veneeseen on jo lähes 350 meripeninkulmaa. Molemmat veneet joutuivat Uruguayn rannikon edustalla korkeapaineen alle ja etenkin espanjalaisvene kärsi kovasti lähes olemattomista tuulista. Lisäksi miehistön ruokavarasto on ehtymässä ja päivittäiset annokset on leikattu kolmannekseen tavanomaisesta.

MAPFREn kannalta oli tärkeää, että Brunel voitti osuuden ennen Dongfengia. Toinen sija merkitsi sitä, että kiinalaisvene siirtyi kokonaiskilpailun johtoon, mutta MAPFRE on vain pisteen perässä, kun neljä osuutta on purjehtimatta.

Scallywag on lähtenyt kahdeksan hengen varamiehistöllä kohti etelää ja oikaisee Kap Hornilla Magellanin salmen kautta Etelä-Atlantille. Tavoitteena on olla Itajaíssa 22. huhtikuuta, kun kahdeksannen osuuden startti tapahtuu.

Vestas on vielä Falklandinsaarten Port Stanleyssa, vaikka vene jo kertaalleen irrottautui laiturista ja lähti merelle. Paluun syytä ei ole kerrottu. Nyt on tarkoitus ajaa moottorilla Brasilian etappisatamaan.

 

X