Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Pitkä matka edessä

Maailmanympärikilpailun seitsemäs osuus starttaa sunnuntaina Aucklandista. Edessä on kilpailun vaativin etappi.

16.03.2018

KirjoittajaKari Wilén

Seitsemäs etappi on 7 600 meripeninkulman mittainen ja vie osallistujat ”ärjyville nelikymppisille”, ellei vieläkin etelämmäs – riippuen siitä, asettaako kilpailulautakunta uusia virtuaalisia rajoitteita reitille mahdollisen jäävuorivaaran takia.

Yleensä tällä etapilla on luvassa kovaa tuulta. Myös Kap Hornin kierron jälkeen Argentiinan yli puhaltava Pampero-tuuli voi olla vaarallisen ärhäkkä. Maali on Brasilian Itajaissa.

”Tulee olemaan helvetin kylmää”, kisan kokenein kippari, hollantilainen Bouwe Bekking totesi lehdistötilaisuudessa. ”Edessä on maailman parasta purjehdusta. Tunnemme veneen nyt niin hyvin, että tulemme kaasuttamaan täysillä.”

Osuus antaa tuplapisteet ja ensimmäinen Kap Hornin kiertänyt vene saa lisäksi bonuspisteen.

Espanjalainen MAPFRE johtaa kokonaiskilpailua, mutta oli kuudennella osuudella vaikeuksissa. Vasta loppusuoralla kippari Xabi Fernandez, joka on kiertänyt Hornin jo kuusi kertaa, sai kammettua veneensä palkintopallille.

”Jos onnistumme voittamaan tämän osuuden, on se suuri askel kohti kokonaisvoittoa”, Xabi totesi.

Hongkongilaisen Scallywagin kippari David Witt ei säästellyt sanojaan.

”Joko voitamme tämän etapin tai kaadamme takilan”, hän totesi panostuksen asteesta. ”Tällä mielellä starttaamme huomenna.”

Hollantilainen AkzoNobel sai 1 tunnin 20 minuutin hyvityksen neljännen etapin kokonaisaikaansa, kun vene poikkesi reitiltään ollakseen valmis auttamaan kalastusveneen kanssa kolaroinutta Vestasin miehistöä. Myös Vestas haki hyvitystä, mutta tähän kansainvälinen jury ei myöntynyt.

Seitsemäs osuus alkaa sunnuntaina 18.3. klo 3 Suomen aikaa.
Yökyöpelit voivat seurata lähtöä verkossa klo 2.45 lähtien osoitteessa volvooceanrace.com

X