Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Matka jatkuu – Miehistönsä jäsenen mereen menettänyt Scallywag näyttää keskeyttäneen

Scallywag on suunnannut keulansa kohti Etelä-Amerikkaa. Virallisesti etsinnät John ”Fish” Fisherin löytämiseksi valtamerestä jatkuvat, mutta niiden onnistumisesta ei ole paljon toivoa.

28.03.2018

KirjoittajaKari Wilen

Team Sun Hung Kai/Scallywag näyttää keskeyttäneen kilpailemisen ja suuntaa kohti Chileä. Kilpailuseurannan kartalla veneen tietoja ei enää päivitetä. Miehistö suuntaa luultavasti kohti Puerto Montt’n kaupunkia, joka on eteläisin kaupunki, jossa on lentokenttä. Sinne Camper ja Abu Dhabi purjehtivat VOR-kisan 2011-12 aikana, kun olivat havereiden takia keskeyttäneet osuuden.

Vielä ei ole yksityiskohtaisempaa tietoa itse onnettomuudesta, mutta ilmeisesti Scallywag oli jo aikaisemmin joutunut vahinkojiippiin. Sen lisäksi toisen peräharuksen ploki oli hajonnut, mutta onneksi masto pysyi pystyssä. Oma miehistö etsi Fisheriä noin puolen vuorokauden ajan, mutta kun tuuli lähenteli 30 m/s rajaa ja pimeä laskeutui, oli etsinnästä luovuttava.

Vestasin kokeneen navigaattorin Simon Fisherin mukaan Eteläinen valtameri on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen raju ja armoton. Veneisiin on viikon ajan iskenyt myrsky toisensa jälkeen ja taivaalta on tullut lumiryöppyjä. Kannella lämpötila on kaksi astetta, merivesi on vähän lämpimämpää.

”Tänä iltapäivänä tumma pilvi takanamme heitti päällemme 65 solmun tuulenpuuskan ja teimme massiivisen broachin”, kertoi osuutta johtavan Brunelin kippari Bouwe Bekking.

”Onneksi kaikki oli turvavaljaissa. Purjehdimme kolme reivi isopurjeessa ja pieni staysail keulassa, vauhtia oli yli 25 solmua. Pelottavaa kyllä, mutta lumoavaa”, hän jatkoi.

Kokenut brittipurjehtija John Fisher huuhtoutui maanantaina mereen Scallywagin kannelta. Etsinnät aloitettiin heti, mutta ne ovat olleet toistaiseksi tuloksettomia.

 

X