Tilaa
Uutiset

Volvo Päijännepurjehdus ja Korpilahden Satamakapteeni yhteistyöhön

30.11.2010

KirjoittajaSatu Björn

Korpilahden Satamakapteeni

Volvo Päijännepurjehdus ja Korpilahden sataman ravintola Satamakapteeni solmivat torstaina 11.11.2010 yhteistyösopimuksen, jolla Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on jatkossa Korpilahdella. Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on ollut Jyväskylän Veneseuran tukikohdassa Säynätsalon Juurikkasaaressa jo vuodesta 1975, mutta siirtyy nyt siis Korpilahdelle. Eteläinen tukikohta säilyy edelleen Padasjoella.

Syksyllä 2009, kymmenen vuoden ajan vanhoissa tiloissa asiakkaita palveltuaan, Erja ja Aarno Rosala Satamakapteeni Oy:stä solmivat sataman omistajan Jyväskylän kaupungin kanssa sopimuksen ja alkoivat rakentaa Korpilahden satamaan uutta palvelurakennusta.

Viime kesänä avattiin uusi satamarakennus ja sataman vieraskäynnit nousivat, vaikka kausi alkoi vasta kesäkuun keskivaiheilla. Palvelut ovat aina olleet Korpilahdella kohdallaan: Korpilahden satamalle myönnettiin vuonna 2006 ”Vuoden vierassatama” -palkinto.

Päijännepurjehdus purjehditaan heinäkuun lopun viikonloppuna ja on Pohjoismaiden suurin sisävesiregatta. Kilpailuun on tullut myös rannikolta aina paljon purjehtijoita, viime kesänä myös naapurimaista Virosta ja Venäjältä. Päijännepurjehdus on matkakilpailu, jossa joka toinen vuosi purjehditaan etelästä pohjoiseen ja joka toinen pohjoisesta etelään. Tapahtuman yhteydessä purjehditaan myös ratakilpailu PrePäitsi ja nopeiden katamaraanien seikkailukilpailu Päijänne Raid.

Vuoden 2011 Päijännepurjehdus-kilpailut

Ensi vuonna Päijännepurjehdus-tapahtuma sijoittuu 22.-24.7.2011 viikonlopulle. Lähtösatama on Padasjoki ja PrePäitsi-kilpailulla aloitetaan perjantaina 22.7.2011.

Päijänne EesTaas -kilpailu purjehditaan alkaen perjantaina 16.9.2011.

www.paijannepurjehdus.fi

 

 

 

Lue myös nämä

X