Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Volvo Ocean Racen juhlanäyttely avattu

19.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Anders Odelberg 

40 vuotta sitten käytiin ensimmäinen Whitbread-kisa, jonka me aikalaiset muistamme hyvin, sillä voiton vei suomalaisvalmisteinen pursi.

Royal Naval Sailing Associationin järjestämä ja englantilaisen Whitbread-panimon sponsoroima 1973 Whitbread Round the World Yacht Race oli ensimmäinen joukkuepurjehduskisa maailman ympäri. Matkaan lähdettiin 8.9.1973 ja ensimmäisenä Englantiin palasi Great Britain II. Tasoituksella kilpailun voitti neljäntenä maaliin saapunut meksikolainen Ramon Carlinin kipparoima Sayla II (Swan 65).

Vuonna 2001 kisa sai uuden nimen: Volvo Ocean Race.

Juhlanäyttely Alicantessa

Espanjan Alicantessa avattiin 40-vuotisjuhlan kunniaksi valokuvanäyttely. Mukana on upeita kuvia kisan taipaleelta: voitoista ja tappioista, jäävuorista ja myrskypilvistä, eroista ja jälleennäkemisistä. Näyttelyssä tulee selväksi, miksi tätä kilpailua pidetään äärimmäisenä yhteistyön, taidon ja sisun testinä.

Jos matka ei osu Alicanten Volvo Ocean Race -museoon 28.2.2014 mennessä, voi ennen pitkää mm. Anders Odelbergin Iceman-kuvaa (Willy von Koskull, Whitbread 1981-82) ihailla kisan verkkosivuilla. Nyt sivuilla on puoli tusinaa otosta ja kuvakokoelmaa päivitetään näyttelyn ajan.

Lisätietoja

X