Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Voltaire 33 SKY – Sähköinen pellavajahti

Usko ympäristöä säästävien innovaatioiden tulevaisuuteen vahvistuu koko ajan, ja nyt niiden varaan on uskallettu perustaa uusi veistämö. Ensimmäinen venekin on jo tilattavissa.

28.08.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Voltaire Electric Yachts on saksalais-amerikkalainen yhteistyöyritys, joka aikoo keskittyä vain täysin sähköisten veneiden valmistukseen. Samalla se ottaa seuraavan askeleen kohti kestävämpiä veistämöteknologioita korvaamalla perinteisen lujitemuovin pellavavahvisteisilla kuiduilla ja biopohjaisilla epoksihartseilla. Niitä käyttävät kasvavassa määrin jo nyt monet huippuveistämöt, Suomessa esimerkiksi Baltic Yachts, mutta koko veneen standardimateriaalina valinta on uusi.

Voltaire 33 SKY on tuoreen veistämön ensimmäinen malli. Se on tarkoitettu rannikkokruisailuun satamiin tukeutuen. Leveän kattirungon päällä on huiman suuret avotilat. Keulassa cocktailpöytäryhmän voi laskea 3,5 x 1,8 -metriseksi aurinkotasoksi. Keskellä venettä on biminillä varjostettu ohjaamo ja sen takana oleskelu- ja ruokailuryhmä, jota palvelee vasempaan runkoon sijoitettu, hyvin varustettu pentteri. Oikeassa rungossa samalla kohdalla on suuri toiletti suihkuineen, ja molempiin tiloihin tulvii valoa kattoikkunoista.

Makuutiloja 33 SKY:ssa ei ole. Toinen ilmeinen heikkous meikäläisittäin tarkasteltuna on suojan puute sadetta ja viimaa vastaan. Yhtä ilmeistä kuitenkin on se, että samaan perusrunkoon kaikki nuo ovat järjesteltävissä sangen vähin muutoksin.

Silloin Voltairen suorituskyky yllyttää kiinnostaviin laskelmiin. Kun vene on varustettu BMW:n i3-akustoilla ja Torqeedon Deep Blue -koneilla (molemmat tuplina), sille luvataan yhdeksän solmun matkanopeudella jopa 100 merimailin toimintasäde. Se on tulosta kevytkulkuisista rungoista, joiden muoto on johdettu suoraan kilpakateista. Sama syy antaa veneelle huippunopeutta aina 20 solmuun saakka, mikä varmasti huvittaa päiväkäytössä.

Mutta se sata mailia ilman polttoaineen pisaraakaan, se vasta jotain olisi. Erityisen hauskan laskuharjoituksen se tarjoaa juuri näinä päivinä, kun aika moni lukija lienee juuri palannut kesän lomareissulta ja odottelee luottokorttilaskuja.

Paljonko ajoit, paljonko maksoit?

Pituus 9,90 m, leveys 4,00 m, paino 4 700 kg, CE-luokka B (12 henkeä), moottori 2 x 50 kW Torqeedo Deep Blue, akusto 2 x 42,2 kWh BMW i3, suunnittelija Jonas Hertwig / Voltaire Electric Yachts, lisätiedot Voltaire Yachts

Lue myös nämä

X