Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Voittotaistelu menee tiukaksi

Hollantilainen Brunel voitti VOR-kilpailun kymmenennen osuuden ja nousi tasapisteisiin espanjalaisen MAPFREn kanssa. Kiinalainen Dongfeng on vain pisteen päässä ennen viimeistä legiä.

15.06.2018

KirjoittajaKari Wilén

Charles Caudrelierin kipparoima Dongfeng ohitti ensimmäisenä kuulun Fastnet Rockin Irlannin eteläkärjen tuntumassa noin vuorokausi sen jälkeen, kun veneet starttasivat erittäin keveissä tuulissa Cardiffista.

Hongkongilaisella Scallywagilla oli ennen sitä epäonnea Bristolin kanavassa vuorovesivirran kääntyessä vastaiseksi, jonka takia miehistö joutui ankkuroimaan estääkseen venettä kulkemaan takaperin. Eroa kärkiveneisiin tuli lähes 70 meripeninkulmaa.

Irlannin länsirannikon ulkopuolella veneet joutuivat luovimaan ja johto vaihtui muutaman kerran. Kun Irlannin ja Skotlannin pohjoisrannikot oli kierretty, välillä reippaassa sivumyötäisessä, oli MAPFRE ottanut johtoaseman. Ero kuudentena purjehtivaan hollantilaiseen AkzoNobeliin oli kuitenkin ainoastaan noin 12 meripeninkulmaa. Scallywagin kippari David Witt oli kuronut puolet kärkiveneiden etumatkasta kiinni oikaisemalla lähempää rannikkoa.

Reippaassa 15 m/s sivutuulessa veneet suuntasivat Pohjanmeren yli kohti Norjan etelärannikkoa. Skagerrakissa Brunel siirtyi niukkaan johtoon ja piti kärkisijan Göteborgin edustan maalilinjalle saakka.

Kisan kymmenes osuus oli tasainen, sillä MAPFRE saapui maaliin vain vajaat kaksi minuuttia Brunelin jälkeen ja AkzoNobel kolmantena noin 20 minuuttia myöhemmin. Yhteiskisaa Cardiffissa johtanut Dongfeng jätettiin kolmanneksi ja Turn the Tide on Plastic voitti kuudenneksi sijoittuneen Vestasin noin 25 minuutilla.

Ennen viimeistä osuutta MAPFRE ja Brunel ovat tasapisteissä ja järjestyksen tulostaulukossa määrittää tilanne ratakisasarjan kohdalla. Sitä MAPFRE johtaa varsin selkeästi ennen Dongfengiä ja Brunelia. Brunelin miehistö on muutamilla viimeisillä osuuksilla parantanut otettaan huimasti samalla kun MAPFREn vauhti on hienon alun jälkeen vähän hyytynyt.

Loppunäytös menee jännäksi, kun veneet 21. kesäkuuta starttaavat viimeiselle 700 meripeninkulman mittaiselle osuudelle Hollannin Haagiin. Siellä koko VOR-reitin ajallisesti nopeimmin kiertänyt vene saa yhden lisäpisteen. Tällä hetkellä lisäpiste on menossa Dongfengille.

Sunnuntaina 17.6. klo 15 lähtien voit jännätä verkossa, miten käy Göteborgin In-Port Racessa.

 

X