Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Virtual Regatta – Ari Huuselan mukana pallonkiertoon

Kun kisaan ja Etelämerelle ei pääse oikeasti, nojatuolipurjehdus lievittää kaamostuskaa. Ari Huusela ja 32 muuta suolaveden karaisemaa sankaria syöksyy pian kamppailuun Etelänapaa kiertävien myrskytuulien kanssa, meillä suurin vaara on loskaisen ja pimeän vuodenajan masentama mieli.

09.11.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Onneksi löytyy virtuaalista lääkintää: nojatuolipurjehdusta mobiililaitteilla ja tietokoneella.

Virtual Regatta on vakiintunut laajimmaksi some-purjehduksen sovellukseksi. Sen kautta voi osallistua lähes kaikkiin suurimpiin off-shore -kisoihin, tietenkin myös Vendée Globeen.

Mobiililaitteisiin ladataan ensin sovellus, tietokoneella mennään suoraan sivulle Virtual Regatta.

Ohjelma on ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen. Tiliä luodessa annetaan omalle veneelle nimi, joka jatkossa näkyy kisakartoilla ja -näkymissä. Aloittaja saa nipun lahjapisteitä veneensä varustamiseen. Joka kisaan osallistutaan samalla tilillä ja veneellä, ja menestys tuo lisää pisteitä. Konkareilla niitä riittää veneen täyteen varusteluun heti, aloittelija voi paikata puutteita rahalla: 30 eurolla saa Vendée-purteen kaikki avut pohjan kiillotusta myöden.

Sovellus näyttää oikeiden kisaveneiden sijainnit, suunnat ja nopeudet tosiaikaisesti, samassa laivueessa virtuaalipursien kanssa. Myös tuulten suunnat ja voimakkuudet ovat todellisia, säähavaintojen kertomia.

Nojatuolikippari valitsee itse purjeyhdistelmänsä ja ajosuuntansa ja näkee heti niiden vaikutuksen nopeuteensa. Kaikkien muiden kisaajien – niin oikeiden kuin virtuaalisten – suorituksia pystyy vertailemaan omaansa.

Lähtöä odotellessa käytössä on vain reittikartta, mutta kisan käynnistyttyä Virtual Regatta päästää katsomaan keinomaisemaa veneistä käsin. Parasta on, kun kunnon myrskyssä leiskauttaa virtuaalikuvan isolle ruudulle ja kääntää äänet täysille (kuulokkeisiin, huomauttaa sivuhenkilö).

Varoituksen sana kuitenkin: Oikean kisan tavoin pärjääminen on varsin suoraan kiinni siitä, kuinka ahkerasti jaksaa trimmejään säätää. Niinpä Virtual Regatta saattaa olla melko koukuttava sovellus kovin kilpailuhenkiselle. 

X