Tilaa
Uutiset

Viaporin Tuoppi Helsingin vesillä ensi lauantaina

07.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Jarmo Vehkakoski 

Suomenlinnan Pursiseura järjestää Helsingin edustalla 13.8. Pohjoismaiden suurimman puuvenetapahtuman, 27. Viaporin Tuopin.

Yksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan pariasataa venettä ja lähes tuhatta purjehtijaa. Kisassa on nähtävillä koko suomalainen puuvenekirjo vahvistettuna muilla Itämeren alueen puuvenekaunottarilla. Kilpailuluokkia on yli kaksikymmentä.

Ensimmäinen lähtöpaukku ammutaan Kruunuvuoren selällä kello 09:30. Veneet saapuvat Suomenlinnan Varvilahdelle noin kello 16:00.

Veneitä voi ihailla eteläisen Helsingin rannalta tai sitten voi matkata merilinnoitukseen Suomenlinnan lautalla. Suomenlinnan Varvilahteen on vapaa pääsy.

Viaporin Tuoppi on myös viimeinen huipennus Ruotsin ja Suomen rannikoilla purjehdittavassa kahdeksan regatan Baltic Classic Master Cup -kilpailusarjassa. Kilpailusarjan voittaja palkitaan Tuopin palkintojenjaossa.

Ihanat puuvenemiehet ja -naiset rannalla

Kilpailun jälkeen saunotaan, syödään ja vietetään iltaa rannan ravintola-alueella. Muutkin Suomenlinnan palvelut ovat käytettävissä. Saunomisen ja palkintojenjaon jälkeen alkaa pitkälle yöhön jatkuva iltajuhla tansseineen ja monine bändeineen.

Iltajuhlaan ovat tervetulleita myös ne puuveneiden ystävät, jotka eivät osallistuneet kilpailuun.

Jos mielit Tuoppiin, ilmoittaudu viimeistään maanantaina 8.8. Jos Sinulla ei ole venettä tai miehistöä, voit etsiä kumppaneita Viaporin Tuopin Facebook-sivuilta.

Lisätietoja

Lähde: SuPS:n tiedotus
Kuva: Jarmo Vehkakoski

 

Lue myös nämä

X