Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Venexpo – syksyn veneilytapahtuma Turussa

08.11.2017

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaTurun Messukeskus

Turun Messukeskuksessa 9.-12.11.17 järjestettävä Venexpo esittelee uusien veneiden lisäksi myös laadukkaita käytettyjä veneitä sekä muutamia mielenkiintoisia klassikkoveneitä.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tapahtumaan pääsee tänä vuonna maksutta. Turun Messukeskus toivoo, että esim. pääsylippuihin käytetyt varat ohjattaisiin Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Lahjoitukset ohjataan suoraan puhtaampien vesistöjen puolesta tehtävään työhön.

Messut ovat avoinna torstaina ja perjantaina klo 13-19, lauantaina ja sunnuntaina klo 10-18.

Messukeskuksen A-hallissa sijaitsevat isot veneet. Hallissa on myös vesiallas, jossa pääsee mm. testaamaan taitojaan kauko-ohjattavien veneiden ohjauksessa.

B-hallissa taas esittäytyvät mm. tasokkaat vaihtoveneet, huoltopalvelut sekä venetarvikkeet. Lisäksi esillä ovat puiset klassikkoveneet. Muina teemoina messuilla on mm. sähköinen liikkuminen.

Uutuus- ja klassikkoveneet

Yleisölle esitellään ensimmäistä kertaa uusi purjevenetyyppi Niklot Daycruiser, jonka sarjavalmistus alkaa 2018.

Messuille on tuotu myös mielenkiintoisia ja harvinaisia klassikkoveneitä. Tällainen on mm. Turun Veneveistämöllä eli Åbo Båtvarfilla vuonna 1946 rakennettu Ann Mari -pikavene. Kunnostettu vene ehti olla noin parikymmentä vuotta ladon kätköissä.

Klassikkovenekokonaisuudessa on myös pieni lasikuituinen pikavene, Tornado, joita Turun Veneveistämöllä teetti Speden hyvä ystävä, keksijä Keijo Parkkunen. Veneillä ajettiin kilpaa ja myös huviteltiin. Sama venemalli oli mukana mm. ja Speden Pähkähullu Suomi -elokuvassa.

Tornado 2

 

X