Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Venevakuutusten salakarit – Isot erot hinnoissa ja ehdoissa

Vene vertaili suomalaisten vakuutusyhtiöiden tarjoamat venevakuutukset. Kattavan vakuutusturvan hankkiminen veneelle osoittautui yllättävän vaikeaksi ja tarkkuutta vaativaksi tehtäväksi.

15.08.2019

KirjoittajaMatti-Pekka Falck

KuvaajaAnton Reenpää/Otavamedia ja Otavamedian arkisto

Vesillä sattuu ja tapahtuu, mutta onneksi on vakuutusyhtiöitä. Vene otti vertailuun suomalaiset venevakuutukset. Niitä tarjoavat If, Alandia, Pohjantähti, LähiTapiola, Pohjola Vakuutus ja Fennia. Vertailun ulkopuolelle jätettiin ulkomaiset vakuutusyhtiöt ja ulkomaisia vakuutuksia Suomessa välittävät yritykset kuten Yacht Pool Finland.

Vakuutusyhtiöiden vertailu pisteyttämällä on yksinkertaisesti mahdotonta. Näennäisesti samankaltaisissa vakuutuksissa on loputon määrä pieniä eroja, joiden vaikutus veneilijän vakuutusturvaan saattaa kuitenkin olla dramaattisen suuri. Vertailussa keskityttiin suuriin teemoihin kuten myrskyrajoihin, alkoholin nauttimiseen vesillä, veneen vaurioitumiseen laiturissa, rahoitusturvaan, purjeveneiden mastovaurioihin, omavastuukysymyksiin, käyvän arvon määrittelemiseen ja ikävähennyksiin.

Selvitimme myös, miten vesijettien vakuutukset poikkeavat normaalista venevakuutuksesta. Kaikilta vakuutusyhtiöiltä vertailtiin vain kattavimpia ”täyskasko”- vakuutustuotteita. Teimme myös ostotutkimuksen ja arvioimme vakuutusyhtiöiden internet-sivustot. Erot olivat suuret.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X