Tilaa
Jutut

Veneruoka: Viikonlopun veneherkut – Hirvi-tacoburgeri

Suositut katuruokien klassikkoruoat onnistuvat myös veneen keittiössä, liedellä valmistettuina. Inspiroidu maailman mauista ja valmista käsin syötävät rennot herkut moneen makuun.

26.07.2020

KirjoittajaKatri Schröder

KuvaajaNiclas Mäkelä

Hirvi-tacoburgeri

Ohje on neljälle hengelle

4 briossi hampurilaissämpylää

1 prk (400 g) hirvenlihasäilykettä

2 rkl tacomausteseosta

Lisäksi

1 iso punasipuli

2 rkl punaviinietikkaa

1 tl oliiviöljyä

2 porkkanaa

200 g varhaiskaalia

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

2–3 rkl majoneesia

1. Kuori ja leikkaa ensin punasipuli ohuiksi renkaiksi. Nosta sipulit lasipurkkiin punaviinietikan ja öljyn kanssa. Ravista ainekset.

2. Kuori ja raasta porkkanat pitkittäin karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta porkkanat ja kaali kulhoon ja nuiji aineksia esim. puhtaan pullon pohjalla, kunnes se hieman mehustuu. Mausta raasteseos ja sekoita joukkoon majoneesi.

3. Halkaise sämpylät ja lämmitä pannulla leikkuupinnat alaspäin. Nosta lautaselle ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.

4. Nostele hirvenlihasäilyke paloina pannulle ja lämmitä. Sekoita joukkoon tacomauste ja anna kunnolla kuumentua.

5. Jaa sämpylöiden sisään kasvisseosta, maustettua hirvenlihaa ja marinoituja punasipulirenkaita. Tarjoile lämpiminä.

Lue myös nämä

X