Tilaa
Uutiset

Veneitä katsastetaan vielä harvoin

16.03.2013

KirjoittajaJuha Virtanen

Kippari 3/2013

Veneen omistajista vain vajaa neljännes katsastaa veneensä säännöllisesti.

LähiTapiolan teettämässä kyselyssä 60 prosenttia veneen omistajista ilmoitti, että ei ole nähnyt tarpeelliseksi katsastaa venettään vuoden 2012 aikana. Vain 10 prosenttia kertoo harkinneensa katsastusta.

Tuotepäällikkö Timo Ekholm muistuttaa, että vene on syytä katsastaa vuosittain, jolloin turvallisuusvarusteet käydään läpi. Hyvin hoidetut turvavarusteet tuovat alennusta venevakuutuksesta.

Veneen kuljettajan on syytä muistaa, että hän vastaa sekä omasta että muiden turvallisuudesta. Katsastus on hyvä tapa tarkistaa säännöllisesti, että veneen turvallisuusvarusteet ovat kunnossa.

Kyselyn mukaan monelle veneilijälle vene on harrastusväline muiden joukossa tai lähinnä kulkuväline mökillä. Ekholm painottaa, että vene kannattaa aina vakuuttaa, sillä veneeseen ja veneilyyn liittyy erilaisia riskejä.

LähiTapiolan uusi venevakuutus tulee myyntiin maaliskuussa. Se on uudistettu niin, että vakuutuksesta voi valita aina itselleen juuri sopivan vakuutuspaketin kolmesta eri vaihtoehdosta. Venevakuutuspaketit kattavat turvan tasossa riippuen esimerkiksi varkaus- ja ilkivaltavahinkoja, karilleajoja ja törmäyksiä. Laajimpaan pakettiin eli Loisto Venevakuutukseen sisältyy myös uusia ominaisuuksia ja se mm. laajimmassa muodossaan turvaa myös moottorin konerikkojen varalta ja purjeveneille masto- ja takilaturvan. Veneilyyn liittyviä vastuu- ja oikeusturvavahinkoja korvataan kaikilla tasoilla.

– Haluamme panostaa turvallisuusasioihin myös veneilyssä. Siksi myönnämme venevakuutukseemme erilaisia turvallisuuteen liittyviä alennuksia, joita saa kiinteästi asennetusta sammutusjärjestelmästä, katsastuksesta sekä kuljettajantutkinnosta, Timo Ekholm LähiTapiolasta kertoo.

Lisätietoja

Lue myös nämä

X