Tilaa
Uutiset

Veneilijöille oma Airbnb

Oman veneensä voi tulevana kesänä vuokrata muille. Skipperi.fi:n on tarkoitus laajentua Suomen ulkopuolellekin.

03.04.2017

KirjoittajaTomi Peurakoski

Jakamistalous on tulossa myös veneilyyn. Maaliskuussa avautuva Skipperi.fi-nettisivusto tarjoaa veneilijöille saman kuin Airbnb asunnonetsijöille. Skipperin idea on se, että kun et itse käytä venettäsi, tarjoa se haluamaasi hintaan muiden käyttöön.

”Odotamme, että ensimmäisen kesän aikana noin kuusikymmentä venettä saataisiin mukaan palveluun. Nyt jo on parisenkymmentä ilmoittanut kiinnostuksestaan”, sanoo Skipperi.fi:tä vetävä Kristian Raij.

Veneen omistaja rekisteröityy palveluun ja tunnistetaan vahvasti luotettavuuden takaamiseksi. Omistaja tekee itsestään kuvauksen ja syöttää veneestä tarvittavat tiedot ja valokuvat palveluun. Lopuksi omistaja hinnoittelee veneensä vapaasti, vaikka viikoksi kerrallaan. Hänen tulee myös huolehtia veneen katsastaminen ja vakuutus vuokrakäyttöön ennen veneen luovuttamista vuokraajalle.

Veneen vuokraaminen tuntemattomalle ihmiselle voi olla useille liian suuri kynnys. Omaa silmäterää ei uskalleta antaa vieraalle ihmiselle vuokralle kovinkaan helposti. Sen takia Skipperiin rekisteröityessään luodaan oma ”veneily-CV”, josta 
käy ilmi veneilytaidot, suoritetut tutkinnot ja veneilyhistoria. Näin vuokralleantaja saa tietää 
vuokraajan tiedot ja taidot ennen vuokrauspäätöksen teke-mistä. Omistaja voi olla hyväksymättä varausta ja voi perua vuokraamisen myös myöhemmässä vaiheessa, mikäli vuokraajan taidoissa tai huolellisuudessa vaikuttaa olevan puutteita.

Skipperi ottaa pienen siivun vuokrahinnasta vasta kun vuokraus on toteutunut. Välitysmaksulla kustannetaan veneiden markkinointi, palvelun kehittäminen sekä Skipperin asiakaspalvelu. Vuokrauksen jälkeen veneen omistajasta, veneestä ja vuokraajasta voidaan antaa sanallinen palaute ja arvosana, aivan kuten Airbnb:ssä.

Palvelun on tarkoitus laajentua tulevana kesänä myös Ruotsiin ja myöhemmin myös muihin Pohjoismaihin.

Lue myös nämä

X