Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Veneiden määrä yllätti merivartioston loppuviikosta

Suomenlahden merivartiosto yllättyi veneiden runsaasta määrästä vesillä viime viikon lopulla. Meripelastustehtävien määrä puolittui edeltävästä viikosta.

22.09.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomenlahden merivartiosto yllättyi veneiden runsaasta määrästä vesillä viime viikon lopulla. Meripelastustehtävien määrä kuitenkin viime viikolla lähes puolittui edellisestä viikosta.

Merivartioston mukaan useimmat veneilijät pysyivät maissa alkuviikon, koska sää oli myrskyisä. Luonnollisesti myöskään pelastus-, avustus- tai virka-aputehtäviä ei niitäkään ollut mainittavissa määrin.

Sään parannuttua loppuviikosta veneilijöitä lähti laineille vastavuoroisesti yllättävissä määrin, merivartiosto tiedottaa. Erityisesti viime viikon lauantaina 15. syyskuuta ja sunnuntaina 16. syyskuuta veneitä oli poikkeuksellisen paljon liikkeellä vierassatamien läheisyydessä.

Alkuviikon huono sää ja vääjäämättä lähestyvä syksy tekivät kuitenkin tehtävänsä, sillä meripelastustehtäviä oli viime viikolla kaikkiaan vain puolet edeltävään viikkoon verrattuna.

Viikolla oli kaksi hätätilannetta, joissa purjealukset olivat pulassa. Toisessa tapauksessa vene kaatui ja toisessa ajautui päin rantakalliota. Molemmista havereista selvittiin meripelastuksen mukaan onneksi ilman henkilövahinkoja. Lähiaikojen vakavin turma oli merivartioston mukaan konttialuksen pohjakosketus Kotkan edustalla. Onnettomuustutkimuskeskus tutkii tapahtumien kulkua sen osalta.

Loppuviikosta Suomenlahden merivartiosto suoritti myös kalastuksenvalvontaa yhteistyössä venepoliisin kanssa. Koska sää oli hyvä, oli kalastajia paljon liikkeellä. Heillä oli kaikilla kalastusluvat asianmukaisessa kunnossa.

X