Tilaa
Arvostelut

Veneenomistajan korjaus- ja huoltokirja

30.05.2018

KirjoittajaAri Inkinen

TekijäMoritz Schult
KustantajaMetsäkustannus
Hinta32,95 €

Alun perin saksalaisessa, muun muassa Boote- ja Die Yacht -lehtien kustantamon julkaisemassa kirjasarjassa nimellä Bootspflege selbst gemacht ilmestynyt Veneenomistajan korjaus- ja huoltokirja on pullollaan näppäriä konsteja, joilla venekunnostuksen hankalia töitä voi helpottaa. Ne eivät kuitenkaan ole kirjan ydinsisältöä, vaan se kertoo, perusteelliseen saksalaistapaan, veneen kunnostuksen ja ylläpidon koko paletin.

Kirjan kuvitteellinen vene on matkapursi, mutta neuvot ja ohjeet ovat helposti sovellettavissa mihin tahansa veneeseen. Erilaiset muistia tukevat listaukset ja luettelot ovat mielenkiintoinen lisä, samoin erilaiset puhdetyövinkit, jotka tuovat viihtyvyyttä veneeseen.

Kuvitusta kirjassa on äärimmäisen vähän, mikä on valitettavaa, sillä kuvat ja piirrokset havainnollistaisivat monia hieman vaikeasti hahmotettavia työvaiheita. Kirjan toimitusvaiheessa olisi voitu käyttää hieman aikaa ja vaivaa etsimällä mm. kemikaalilistoihin Suomessa myytäviä tuotteita. Nyt mainitut aineet löytyvät lähinnä Saksasta.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X