Tilaa
Jutut

Vene talveksi ulkomaille – Mitä maksaa telakointi?

Jos aikaa ja matkustushaluja riittää, voi veneen telakoida talveksi myös Suomen lähialueille. Selvitimme, mitä telakointi maksaa esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja Saksassa.

02.09.2020

KirjoittajaElina Hanhivaara

KuvaajaElina Hanhivaara ja telakat

Selvitimme vaihtoehtoja veneiden talvisäilytykseen Itämeren rannikolla. Suomen lisäksi tutustuimme Viron, Ruotsin ja Pohjois-Saksan venetelakoihin. Jos suunnitelmissa on purjehtia kesällä etäämmälle ja jättää vene talvehtimaan vaikkapa Saksaan, on hyvä huomioida hallin toimintatapojen ja hintatason lisäksi se kuinka veneelle pääsee halutessaan matkustamaan talvella tai keväällä huoltotöihin ja millaisia majoitusvaihtoehtoja paikan päällä on.

Veneen huoltoviikonlopusta voi tehdä oman lomansa ja halleissa tutustuu helposti muihin veneilijöihin töiden ohessa. On jännittävää tutustua eri alueiden lisäksi sikäläiseen veneilykulttuuriin.

Vertailussamme kävi ilmi, että hinnat vaihtelevat melkoisesti, mutta niin vaihtelevat hintaan sisältyvät palvelutkin. Veneilijän on hyvä myös selvittää, minkälaisia huoltotöitä saa itse tehdä veneelleen telakoinnin aikana, vai vaatiiko telakkayhtiö esimerkiksi oman työvoiman käyttöä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X