Tilaa
Testit

Jeanneau Leader 33 – Mars matkaan!

Jeanneau Leader 33 on juuri tämän hetken kuumin kokoluokka matkavenemarkkinoilla. Tarjontaa on paljon ja kilpailu kovaa. Leader pärjää siinä varsin hyvin.

20.02.2018

KirjoittajaAri inkinen

KuvaajaAnton Reenpää/Otavamedia

Jeanneau Leader 33 on tilava vene, mikä näkyy jo laiturilta. Vene on korkea ja keulaosastaan hyvin täyteläinen. Tämä luonnollisesti tuo runsaasti volyymiä keulakajuuttaan, mutta tekee veneen hieman kömpelön näköiseksi. Myös ominaisuudet suuressa aallokossa hieman kärsivät.

Leader 33 on hyvin tyypillinen tämän ajan keskikoon matkavene. Mitoitukseltaan se on ihanteellinen neljälle, viidelle hengelle. Vaikka koko, tilat ja ominaisuudet viittaavatkin matkaveneilyyn, ovat Leaderin kaltaiset sportcruiserit entistä useammin myös päivä- ja viikonloppuveneitä.

Avaraa avotilaa

Leader 33:n avotila on hyvin perusmuotoinen ja moneen kertaan nähty. Toisaalta se on hyvin toimiva ja siksi suosittu järjestely. Kuljettajan istuimen vieressä olevalle sohvalle mahtuu kohtuudella kaksi kasvot menosuuntaan, mutta näkyvyys ulos ja etenkin eteenpäin on hieman rajallinen. Selkänoja kääntyy näppärästi, joten sohvalla voi istua myös katse tulosuuntaan. Silloin maisema avautuu paremmin, samoin yhteys sohvaryhmän muihin istujiin. Suurella sohvalla on tilaa jopa kuudelle, ja kolmiosainen lisävarustepöytä riittää koko ryhmälle ainakin kahvitteluun, jos ei ehkä täyteen päivälliskattaukseen.

Koeajoveneen avotila oli juuri niin ylellisen tuntuinen kuin tällaiselta veneeltä odottaakin. Veneen lähtöhintaan ihastuvan ostajan kannalta valitettavaa on, että lähes kaikki mukavuutta huomaamatta lisäävät varusteet ovat erillisellä listalla; rukseja tarvitaan kohtuullisen paljon ellei valitse suoraan viimeistelypakettia.

Lue Jeanneau Leader 33:n koeajo kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 2/2018.

 

Lue myös nämä

X