Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vene 21 Båt verkossa: Venemessut uuden edessä

Koronavirus panee Venemessut uusiksi. Ne järjestetään nyt virtuaalisesti verkkotapahtumana.

10.02.2021

Kirjoittajatimo kuukkanen

Kuvaajamessukeskus ja markus pentikäinen

Puuveneosaston tervan tuoksu ja eloisien messuhallien vilkas hälinä jäävät tänä vuonna kokematta, kun Helsingin venemessut järjestetään virtuaalisena. Ensimmäistä kertaa historiassa. Tapahtuman nimi on nyt Vene 21 Båt verkossa.

Helmikuun venemessut on monelle lähtölaukaus tulevaan kauteen valmistautumiseen. Venettä ja veneilijöitä varustellaan, matkoja suunnitellaan ja talvipeitteitä valmistaudutaan raottamaan.

Verkkotapahtuma palvelee tätä näkökulmaa osittain. Se ei voi tarjota kaikkia aisteja koskettavaa elämystä, mutta nyt keskitytään oleelliseen eli sisältöön. Vain käytänteet muuttuvat.

Virtuaalitapahtuman ohjelma- ja asialistalla on oikeastaan kaikki mitä perinteisillä messuillakin. Vene-, tarvike- ja harrastenäyttelyn lisäksi on Messukeskuksen ja eri tahojen järjestämää ohjelmaa.

Tapahtumaan ovat ilmoittautuneet suosituimpien veneiden ja veneilytarvikkeiden edustajat. Vesiharrasteiden edustajia ja myyjiä on tulossa mukaan laajalti, kuten perinteisesti.

Kirjoitushetkellä Messukeskuksen tiedottaja Teija Armanto arveli näytteilleasettajia osallistuvan noin kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna, mutta niiden lopullinen määrä selviää helmikuun 12. päivä. Viime vuonna näytteilleasettajia oli lähes 300.

Vene-lehdessä 2/2021 julkaistusta paukkuliivitestistä kerrotaan tarkemmin virtuaalimessuilla.

Jotain aivan uutta

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma on toiminnassa messujen ajan 12.–21.2. Pääsylippuja ei kysellä, mikä on niin ikään historiallista.

Nettisivu on Messukeskuksen järjestämä alusta. Sen pääsisällön luovat näytteilleasettajat, joilla on messujen verkkosivun alla omat nettisivunsa, tavallaan virtuaaliständit. Niillä ne voivat esittää tuotantoaan haluamallaan tavalla, kuvin, tekstein, videoin tai live-esityksin.

Alalta löytyy monia persoonallisuuksia, joilla on taitoa ja valmiuksia lähestyä kävijöitä luovilla tavoilla. Silti myös näytteilleasettajat ovat uuden edessä.

Moni kävijä tulee messuille tarjousten vuoksi. Emme voi luvata niitä näytteilleasettajien puolesta, mutta niitä lienee odotettavissa. Arvatenkin siellä voi tehdä myös heräteostoksia. Tapahtumasta pyritään luomaan yhtä kaupallinen kuin varsinaisista messuista.

Tarkempia neuvotteluita varten ja fyysisten kontaktien korvikkeena yrityksillä on käytettävissä chatti.

Virtuaalimessujen ohjelmatarjonta noudattelee totuttuja tapoja, mutta esittelyt toteutetaan pääasiassa etukäteen tallennetuin videoin. Niiden julkaisuaikatauluista tiedotetaan tapahtuman sivuilla.

Virtuaalisen ohjelmiston etu on, että videotallenteet jäävät Venemessujen sivulle ja ovat katsottavissa koska tahansa niin pitkään kuin verkkotapahtuma on avoinna.

Vene- ja varuste-esittelyiden lisäksi aiheet kattavat vesiharrasteita laajemmin, eikä verkkotapahtumassa unohdeta kalastusta. Pandemian aikana veneilyharrastuksen suosio on kasvanut, ja aihetta käsitellään myös aloittajan näkökulmasta.

Tapahtuman aikana julkistetaan myös perinteisesti Messujen vene ja Vuoden vierasvenesatama.

Nyt jokainen kävijä pääsee tekemään historiaa. Kautta aikojen ensimmäiset verkossa järjestettävät venemessut, ja kaiken lisäksi ilmaiset. Muista osallistua!

Bodö valittiin Vuoden vierasvenesatamaksi viime messuilla.

 

Lue myös nämä

X