Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Näyttelyt

Vene 20 Båt: Purjeveneiden osuus on venerekisteröinneissä nousussa

Uusien purjeveneiden rekisteröinnissä tapahtui suurin suhteellinen muutos, kun ensirekisteröinnit nousivat yli kaksinkertaisiksi verrattuna edelliseen vuoteen.

13.02.2020

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaSeppo Evinsalo

Traficomin tilastojen mukaan viime vuonna ensirekisteröitiin vesikulkuneuvoja 3 998 kappaletta. Edellisvuoteen verrattuna ensirekisteröinnit lisääntyivät neljä prosenttia.

Suurin osa rekisteröinneistä oli moottoriveneitä. Rekisterissä oli vuoden 2019 lopussa yheensä 219 008 venettä, joista 89 prosenttia oli moottoriveneitä.

Vesijettien suosio jatkuu. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli kahdeksan prosenttia.

Uusien purjeveneiden rekisteröinnissä tapahtui suurin suhteellinen muutos, kun ensirekisteröinnit nousivat yli kaksinkertaisiksi verrattuna edelliseen vuoteen. Uusia purjeveneitä myydään hyvin vähän, mutta tästä huolimatta rekisterissä toiseksi yleisin venetyyppi on purjevene.

Ensirekisteröintien määrä 2019

Moottoriveneet 2 773 kpl. Moottoriveneissä viisi eniten rekisteröityä venemerkkiä ovat Buster, Yamarin, Suvi, Silver ja Faster.

Purjeveneet 14 293 kpl. Kasvua edelliseen vuoteen on 25 kappaletta.

Vesijetit 1 086 kpl. Suosituin merkki ensirekisteröinneissä oli Sea-Doo.

Maakunnissa veneitä rekisteröitiin eniten Uudellamaalla, toiseksi eniten Varsinais-Suomessa. Suurien sisävesistöjen läheisyydessä ensirekisteröidään myös paljon veneitä.

Traficom messuilla

Traficomin asiantuntijat kertovat osastolla 7a140 muun muassa uudesta, kesällä voimaantulevasta vesiliikennelaista sekä väylä- ja merikarttauudistuksesta.

Lähde Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

X