Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Vene 18 Båt: Purjehdussatamaan esille upea ClubSwan 50

Nautor Swanin lippulaiva esittäytyy messuilla mallivuoden 2018 uutuuspursien Hanse 388:n ja Jeanneau Sun Odyssey 319:n vierellä.

26.01.2018

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Vene-lehdessä 11/2016 esitelty ClubSwan 50 on on esillä Vene 18 Båt -näyttelyssä 9.-18.2.18.

Veneen on suunnitellut Juan Kouyoumdjian. Suunnittelijan piti luoda erittäin nopea vene, niin helposti käsiteltävä, että sillä voi tavoitella huippunopeuksia myös 50-jalkaisille normaalia pienemmällä miehityksellä ja ilman ammattilaisten apua. Rennompi purjehdus pitää onnistua mukavasti omistajan omin voimin, vaikkapa pariskunnalta.

Swanin pituudesta huomattava osa on avotilaa. Sillä on pituutta noin viisi metriä ja leveyttä neljä, eikä kalustuksena ole kuin kaksi lyhyttä penkkiä ja rattien pedestaalit.

Pitkä puomi ulottuu lähes perän tasalle. Ison jalus putoaa aivan puomin päästä turkkiin upotetulle levangille ja palaa sitten puomin ja maston kautta saksalaisittain rattien etupuolella oleville laitavinsseille. Ihanteellinen kisamiehistön koko on kelistä riippuen 8–11 henkeä.

Vene on saavuttanut suuren suosion ja niitä on myyty jo 21 venettä. Suomalaiset miehistöt jo päässeet kokeilemaan venettä kilpailuissa Välimeren ja Itämeren alueilla.

 

X