Tilaa
Jutut

Vene 18 Båt: Näyttelyn vene -finalistit avovene-, retkivene- ja yhteysveneluokassa

Helsingin venenäyttelyssä valitaan vuosittain Näyttelyn veneet. Avomoottoriveneiden ja retki- ja yhteysveneiden finalistit ovat tässä. Voittaja julkaistaan keskiviikkona 14.2.18

12.02.2018

KirjoittajaKarel Kakko

KuvaajaAnton Reenpää/Otavamedia

 

Anytec A27

Kovan kelin tehokas vene, joka mahdollistaa liikkumisen navakassa tuulessa. Anytecin sotilaallinen ulkonäkö on tämän hetken muotijuttu.

Falcon BR 7

Äärimmäisen rohkea satsaus Bella Boats Oy:ltä suoraan kilpaillumpaan veneluokkaan. Alumiinin ja lujitemuovin yhdistelmä on erittäin suosittu.

Falconin sisustusratkaisut ovat monikäyttöiset, sillä veneessä on paljon käännettäviä ja irrotettavia kalusteita.

Wide X

Wide X on kuin pilkkikoppi. Pientä venettä voi vetää  moottorikelkalla jäällä, ja veneen pohjassa on luukut pilkkimistä varten. Todellinen kalastajan unelma.

Retki ja -yhteysveneet

Sting 630 Fast Track

Kaiken mahdollisen sovittaminen pieniin mittoihin onnistuu harvoin. Sting Fast Track lukeutuu onnistujien joukkoon. Avotilaan on valittavana useita kalustevaihtoehtoja eri käyttötarkoitusten mukaan. Veneen tarkempi esittely on Kipparissa 2/2018.

Nimbus Weekender 9

Nimbuksen uusin iso DC herättää matalan sulavilla linjoillaan mielenkiintoisen kysymyksen: mihin niitä korkeita laitoja oikein on ennen tarvittu? Ainakin Axoparin uudismieliset ihailijat saavat nyt konservatiivisena tunnetulta valmistajalta kiehtovan vaihtoehdon. Moottorina on joko perä- tai sisäperämoottori.

Askeladden C83 Cruiser TSI

Edellä esitettyyn kysymykseen laitakorkeudesta saadaan vastaus Askeladdenissa. Isossa DC:ssä on matala vuodetila ohjaamon alla, ja makuupaikkoja tässä kymmenen hengen veneessä on jopa kuudelle. Moottoreina käytetään 300-350 hevosvoimaisia perämoottoreita.

 

 

 

Lue myös nämä

X