Uutiset

Vene 09 Båt -näyttelyn veneet TG Alfa ja Finn Flyer 36

11.02.2009

TekstiVenelehti

Finn FlyerTG Alfa

Vene 09 Båt -näyttelyssä julkistettiin keskiviikkona Näyttelyn moottorivene ja -purjevene. Harvinaisen yksimielinen raati antoi Näyttelyn moottorivene -tittelin porvoolaiselle TG Alfalle ja Näyttelyn purjeveneeksi valittiin yksimielisellä päätöksellä Finn Flyer 36. Messujen veneet valittiin 11. kerran. Moottoriveneluokkaan ilmoitettiin yhtensä 21 venettä, joista seitsemän valikoitui finaaliin. Purjeveneluokassa osallistujia oli 10, joista finalisteja viisi.

Venealan amattilaisista koostuvan raadin mukaan TG Alfa on tinkimättömästi käyttötarkoitukseensa suunniteltu ja tehty vene. Raati kiitteli veneen tilavaa matkustamoa, henkilöautomaista ohjaamoa, hyviä säilytystiloja ja istuimia sekä isoja ovia. Liikkuminen veneessä on helppoa ja turvallista. Myös veneeseen nouseminen koettiin helpoksi. Lisäksi vene on laadukkaasti valmistettu.

Purjeveneluokassa raadin yksimielisellä päätöksellä voittajaksi valittiin Finn Flyer 36 Club. Voittajavene on urheilullinen kokonaisuus, jonka asuttavuudesta ei ole tingitty. Veneen tilajako on perinteinen, mutta yksityiskohtien viimeistelyyn on pureuduttu huolella. Veneen kansirakenne on tarkoituksenmukainen ja vene on teknisesti kehittynyt ja seon hyvä purjehdittava.

Näyttelyn moottorivene ja purjevene -tunnustuksella halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venevalmistajille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Kilpailun kiertopalkinnot ovat lahjoittaneet Vator Oy ja pursiseura Nyländska Jaktklubben.

Voittajaveneet ovat nähtävillä Vene 09 Båt -näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin 15.2.2009 klo 17 asti, TG Alfa osastolla 6c5 ja Finn Flyer 36 osastolla 1b17.
AI 11.2.2009

X