Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vendée Globe: Ari Huusela hyvässä vauhdissa kohti doldrumeja – Viimeinkin tuulta purjeissa

19.11.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaari huusela/vendée globe

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Alkuviikon tyynessä kelissä Huusela on tehnyt Imocassa pieniä korjaustöitä. Yllättäen fokkaan tullut pieni reikä vaati paikkaamista ja keulaosaston vesiballastitankkia piti tiivistää.

Keskiviikon vastaisena yönä Huusela pääsi vihdoinkin tuuleen kiinni ja matkavauhti on tällä hetkellä noin 23 solmua, tuulta on 25-30 solmun paikkeilla.

Huuselan mukaan kilpailua ei voiteta ajamalla yksi päivä kovaa vaan ajamalla tasaista vauhtia koko ajan. Liikaa ei kannata riuhtoa vaan täytyy rauhoittua ja rentoutua.

Sääkartat näyttävät hyviltä, ja reititys doldrumien alkupuolelle on tehty. Matkaa on vielä noin 700 mailia. Huusela arvioi saavuttavansa doldrumit reilun kolmen vuorokauden kuluttua.

Huuselan sijoitus kilpailussa on edelleen sijalla 26.

Suurena apuna Huuselalle ovat B&G:n autopilotit, joita on kaksi kappaletta. Huuselan mukaan ne ohjaavat venettä kuin enkelit ja pitävät kurssin hyvin. Autopilottien luotettava toiminta on erittäin tärkeää, koska nukkumiselle ja syömiselle on varattava aikaa.

Katso videolta kuinka autopilotit toimivat STARK:ssa.

 

 

Lue myös nämä

X