Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Venäjän vesille ensi kesänä

04.12.2011

KirjoittajaAuli Irjala

Risto Kärkkäinen

Ensi kesänä on mahdollista purjehtia omalla veneellä Venäjän sisävesillä sekä osallistua arktiseen purjehduskilpailuun Frans Joosefin maalle.

Eskaaderista ja kisasta koostuvan tapahtuman järjestää RusArc.

Eskaaderi lähtee 24. kesäkuuta Pietarin siltojen alta kohti Vienanmeren rannalla sijaitsevaa Arkangelia. Reitti kulkee Nevan, Laatokan, Syvärin ja Äänisen kautta Stalinin kanavalle, jonka 19 sulkua erottaa sisävedet Vienanmerestä.

Kolme viikkoa kestävän matkan aikana tutustustaan Oreshekin linnoitukseen, Konevitsan ja Valamon luostareihin, Kizhin kirkkoihin sekä Solovetskin saariin.

Kilpapurjehdus ”Adventure Race 80 dg” starttaa 15. heinäkuuta Arkangelista noin tuhannen meripeninkulman päässä olevalle Frans Joosefin maalle, joka sijaitsee napajään tuntumassa 80:nnellä leveyspiirillä. Saariryhmällä ei asu vakituisesti kukaan. Paluusatama on Murmansk.

Eskaaderin ja kisan osallistumismaksu on kumpikin 2 000 euroa, molempiin osallistuminen maksaa 3 700 euroa.

Käytännössä osallistuminen tarkoittaa Skandinavian kiertämistä. Paluu sisävesireittiä pitkin voi olla mahdollinen, mutta tapahtuu kunkin omalla vastuulla. Järjestäjät voivat auttaa luvan saamisessa.

RusArc-tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Kesällä 2011 osallistujia oli seitsemän, joista s/y Lena oli ainoa Suomesta. Lenan matka jatkui Murmanskista Koillisväylälle.

RusArc on kahden nuoren mutta kokeneen purjehtijan yritys, joka on erikoistunut arktiseen purjehdukseen. Heidän veneensä, Pietari I kiersi viime vuonna Pohjoisnavan.

Lisätietoja

Kuva: Risto Kärkkäinen

 

X