Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Mainos

VASTUULLISUUS TARKOITTAA VAPAUTTA

Lomalla tärkeintä on rentoutua ja viettää aikaa perheen ja rakkaiden harrastusten parissa, mutta moni pohtii entistä tarkemmin, miten ja missä lomansa viettää.

07.02.2020

KirjoittajaMAINOS: Erwin Hymer Group

Ilmastonmuutoksen ollessa tosiasia matkustaminen voi aiheuttaa päänvaivaa ja koetella omaatuntoa. Pitkien lentomatkojen hiilijalanjälki on raskas ja yhä useampi onkin alkanut vilkuilla lomakohteita entistä lähempää, Suomesta ja naapurimaista, joissa totta vie riittää huikeita kohteita ja luontoelämyksiä koettavaksi.
Yksi helpoimmista ja monipuolisimmista tavoista lomailla on matkailuajoneuvo, kansanomaisemmin matkailuauto. Se tarjoaa vapauden valita suuntansa ja aikataulunsa.

Matkailuajoneuvon edut ovat löytäneet niin eläkeläiset kuin lapsiperheetkin. Paitsi lomailussa, hyödyntää moni matkailuautoa niin harrastus- kuin työkäytössäkin. Esimerkiksi moottoriurheilu, koira- ja hevosharrastajille, urheilijoille ja vaikkapa lavatanssin ystäville matkailuajoneuvo tarjoaa ainutlaatuisen monipuolisen ja vaivattoman kulkupelin ja majoitteen yhdistelmän. Kesällä Suomi on monille se kaikkein mieluisin lomailumaa, ja matkailuautolla kotimaan kamaraan on helppo tutustua. Kuluva talvi taas on Etelä-Suomessa ollut niin vähäluminen, että moni talvilajien harrastaja on ottanut suunnaksi pohjoisemman Suomen rinteet ja ladut. Laadukas matkailuajoneuvo toimii hienosti liikkuvana majapaikkana niin kesäkuumalla kuin talvipakkasillakin.

Euroopassa matkailuajoneuvojen eniten kasvava kuluttajakunta ovat eläkkeellä tai sen kynnyksellä olevat pariskunnat, joilla on ajankäytön puolesta mahdollisuus vähän pidemmillekin reissuille. Toisaalta myös lapsiperheet ovat löytäneet matkailuajoneuvojen mahdollisuudet. Isompikin perhe reissaa vaivattomasti yhdessä eikä matkailuajoneuvo kokonaisuudessaan rasita ympäristöä erityisen paljon.

Kaikki matkustaminen tuottaa kuitenkin päästöjä, eikä matkailuajoneuvo ole tässä poikkeus.

Matkailuajoneuvon ympäristövaikutukset syntyvät monen asian summana, ajokilometrit ovat vain osa yhtälöä. Ajoneuvovalmistajat ovat jo vuosia kehittäneet entistä ympäristöystävällisempiä menetelmiä, joilla ympäristövaikutusta saadaan aidosti vähennettyä.

”Ajoneuvomatkailu kestää hyvin vertailun lento- ja laivamatkustamisen päästöihin ja mahdollistaa ympärivuotisen liikkumisen ja asumisen matkailuajoneuvossa – Suomessa, Euroopassa tai maailmalla”, sanoo Erwin Hymer Group Suomen toimitusjohtaja Petra Samppa.

Erwin Hymer Group on Euroopan suurin matkailuajoneuvojen valmistaja. Sen 20 tuotemerkistä Suomessa on tällä hetkellä edustettu yhdeksän: Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Hymer, Niesmann+Bischoff, LMC ja Sunlight sekä McRentin vuokraustoiminta. Merkkien tuotekehityksestä ja markkinoinnista Suomessa vastaa Erwin Hymer Group Suomi Oy. Yritys on osa amerikkalaista Thor Industriesia, joka on maailman suurin matkailuajoneuvojen valmistaja. Se valmistaa 59 000 matkailuajoneuvoa vuodessa ja työllistää 6 400 henkilöä. Yritys kehittää aktiivisesti tuotantoprosessejaan entistä vastuullisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Henkilökunnan koulutusohjelmissa vastuullisuus on kantava teema. Kaikki tähtää siihen, että toimintaa kehitetään koko ajan vastuullisemmaksi.

Hyvä esimerkki toiminnasta käytännössä on tuotannossa syntyvien materiaalien kierrätys, jonka avulla jätteen määrää pystytään vähentämään merkittävästi. Vuonna 2019 Thor Industries kierrätti 28 185 tonnia tuotannossa syntynyttä jätettä. Myös energiaratkaisuja kehitetään.

”Suomessakin vähennetään matkailuauton käytöstä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä esimerkiksi metsää istuttamalla”, Petra Samppa kertoo.

Oma osansa tuotantoketjussa on alihankkijoilla. Thor Industries ja Erwin Hymer Group ovat sitoutuneet yhteistyöhön ainoastaan eettisesti toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Matkailuajoneuvo avaa uuden ikkunaan matkailuun ja yhdessäoloon. Huonoa omatuntoa on turha lomalla potea. Kun tiedät lomailevasi vastuullisesti, voit keskittyä olennaiseen, rentoutumiseen.

 

www.erwinhymergroup.com

X