Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vapaaehtoisilla meripelastajilla ennätyskiireinen kevät

Kiireisintä on meripelastajille ollut Suomenlahdella, jossa veneilykausi alkoi tavallista aikaisemmin, kiitos lämpimän kevään.

01.06.2020

KirjoittajaVene-lehden toimitus

On osaltaan varmaan vähäjäisen talven ansiota, tai syytä, että meripelastusseuralle on tämän kevään aikana kertynyt jo 154 pelastus- ja avustustehtävää, kun niitä viime vuonna samaan aikaan oli 111. Meripelastusseura kehottaakin valmistautumaan vesille lähtöön aina huolellisesti.

Yksistään toukokuun kahden viimeisen viikon alkaessa vapaaehtoisten meripelastajien apua oli saanut jo 267 ihmistä, seura tiedottaa.

Kiireisintä on meripelastajille ollut Suomenlahdella, jossa veneilykausi alkoi tavallista aikaisemmin, kiitos lämpimän kevään.

”Lämmin ja kaunis sää lisää selvästi tehtävien määrää. Toissa kesänä rikottiin lämpöennätyksiä ja myös Meripelastusseuran tehtävämäärä nousi ennätystasolle”, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström tiedotteessa.

”Tänä vuonna varaudumme myös kiireiseen kauteen. Uskon, että entistä useampi suuntaa vesille ja saaristoon, kun ulkomaanlomat on peruttu”, hän jatkaa.

Vapaaehtoisten meripelastajien tehtävistä suurin osa aiheutuu meripelastusseuran mukaan veneeseen tulleesta teknisestä viasta tai veneilijän merimiestaidollisesta virheestä. ”Monessa tapauksessa pulaan joutuminen olisi voitu välttää panostamalla veneen huoltoihin ja päivittämällä varusteet”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Oma osaaminenkin tulisi viimeistään nyt päivittää ajantasalle ja kuntoon, sillä kesäkuun alussa voimaan astuu uusi vesiliikennelaki. Myös veneilijän oma osaaminen on nyt aika päivittää kuntoon.

Uusi vesiliikennelaki kun edellyttää, että myös huviveneellä on aina päällikkö, joka on vastuussa muun muassa turvallisuusvarusteista sekä siitä, että pelastusliivit on puettu olosuhteiden niin vaatiessa, ja että kaikki veneessä olevat osaavat toimia hätätilanteessa.

Meripelastusseura kehottaakin tutustumaan ilmaisiin Veneilytaito-kursseihin. Verkkokoulutus koostuu kolmesta kokonaisuudesta, jotka ovat Päällikön vastuu, Veneile turvallisesti sekä Toiminta hätätilanteessa. Kurssit löydät täältä.

X