Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Suomenlinna avautuu vaiheittain kesäkuussa

Maailmanperintökohde Suomenlinnan palvelut avautuvat vaiheittain kesäkuun alusta lähtien. Vierailijoita pyydetään noudattamaan turvallisuusohjeita.

19.06.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomenlinnan palvelut avautuvat vaiheittain kesäkuun aikana, Suomenlinnan hoitokunta tiedottaa. Linnoitussaarten kaikissa kohteissa ja palveluntarjoajien tiloissa tullaan huolehtimaan turvallisuudesta ja vastuullisesta palvelusta.

”Odotamme jo kovasti kävijöitä takaisin linnoitukseen. Ulkona tapahtuvat opastukset ovat erinomainen tapa tutustua Suomenlinnan nykypäivään ja historiaan. Ohjeistamme kävijöitä paikan päällä sekä verkossa ennen vierailua turvallisuusasioihin liittyen”, sanoo Carita Wilenius-Rantala Ehrensvärd-seurasta tiedotteen mukaan.

Suomenlinnan linnoituksessa on kuusi museota, 14 ravintolaa ja kahvilaa sekä lisäksi taidekäsityöläisten työhuoneita, hostelli, opastettuja kierroksia ja niin edelleen.

”Teemme kumppaniemme kanssa parhaamme, että vierailu Suomenlinnassa on tänäkin vuonna turvallinen ja mielenkiintoinen kokemus. Tilojen siivousta tehostetaan, kävijämääriä rajataan ja oman henkilöstön turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi asentamalla pleksejä asiakaspalvelutiskeille. Linnoitussaarilla on tilaa liikkua turvavälit huomioiden”, kertoo puolestaan Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ilari Kurri tiedotteessa.

Suomenlinnaan kuljetaan vesibusseilla ja lautoilla. Vierailijoiden lisäksi lautta- ja vesibussiliikennettä käyttää noin 800 Suomenlinnan asukasta, ja sekä HSL:n lautoilla että JT-Linen vesibusseissa turvallisuudesta tullaan huolehtimaan tarkasti.

Liikennöitsijät seuraavat matkustajamääriä ja pandemiaan liittyviä viranomaisohjeita. Lautta liikennöi toistaiseksi tavallista harvemmalla vuorovälillä ja myös lauttojen matkustajamäärä on toistaiseksi rajoitettu. Suomenlinnaan pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Huoltolautan kannella on väljää tilaa matkustaa.

JT-Linen vesibussit liikennöivät Kauppatorilta Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen. Myös vesibusseihin otetaan nyt kerralla tavallista vähemmän matkustajia. Tällä pyritään osaltaan huolehtimaan kaikkien turvallisuudesta. Lautoissa ja vesibusseissa on mahdollista matkustaa myös ulkokansilla raikkaassa meri-ilmassa, tiedotteissa muistutetaan.

”Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua”, suomenlinnalaiset muistuttavat.

Lue myös nämä

X