Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huusela 60 tuntia jumissa ”sinisen” korkeapaineen alueella – Hidas eteneminen on henkisesti raskaampaa

22.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Viime perjantaista lähtien Huusela on purjehtinut erittäin heikkotuulisen ”sinisen” korkeapaineen alueella. Purjehtiminen edestakaisin länteen-itään on ollut turhauttavaa, koska matka kohti maalia ei etene. Purjehduspäiviä Huuselalla on takanaan 106 ja matkaa maaliin on 3 916 kilometriä.

Reittikartta näyttää pelkkää sinistä kun ollaan tuulettomalla alueella. Ari Huusela on joutunut kiemurtelemaan edestakaisin etsiessään sopivaa tuulta.

Nyt näkyvissä on hieman tuulta, ja matkavauhti nousee 10-15 solmuun. Sääennusten mukaan huomenna tiistaina on jo odotettavissa kovaa vastatuulta noin vuorokauden ajan. Tämän jälkeen tuulen suunta muuttuu jälleen myötäiseksi kohti Azoreita. Sääennusteet kuitenkin muuttuvat jatkuvasti ja sen myötä myös reititys maaliin. Tällä hetkellä Huusela odottaa saapuvansa maaliin Ranskan Les Sables d´Olonneen maaliskuun 5. päivä.

Videolla Huusela kertoo tämän hetkisestä reitityksestä.

 

 

Huuselan edellä purjehtii naiskippari Alexia Barrier (TSE-4MyPlanet). Barrier saapuu maaliin viikkoa ennen Huuselaa, sillä hänen onnistui ohittaa tuuleton alue. Barrier on jo Azorien itäpuolella.

 

Lue myös nämä

X