Tilaa
Jutut

Uutuuselektroniikka: Veneilyn sähköistymistä kiihdyttää akkuteknologian kehitys

03.09.2023

KirjoittajaTimo Kuukkanen

Kuvaajavalmistajat

Anturipaketti aloittelijalle

Kun veneessä tarvitaan helposti asennettavaa mittarijärjestelmää, iSeaSense tarjoaa valmiiksi paketoidun ratkaisun.

Sarja sisältää perusanturit, NMEA-sarjan ja keskusyksikön, joka kerää ja jakaa sensoritiedon WiFi-yhteydellä mobiililaitteille. Järjestelmän näytöksi voi liittää myös plotterin tai graafisen mittarinäytön.

NMEA-verkkoon voi liittää muitakin antureita.

Hiljainen saalistaja

Garmin esitteli uuden Force Kraken -keulamoottorin, jonka harjaton moottori on aiempaa Forcea tehokkaampi.

Moottorin pivot-kiinnitysmekanismi sopii myös ahtaampaan keulaan. Rikivaihtoehdoissa on entistä pitempiä rikejä.

Krakenin saa yhdysrakenteisella kolmitoimisella kaikuanturilla. Moottorin päälle voi kiinnittää myös LiveScope-anturin, jonka kaapelin saa tuotua rikiputken läpi.

Ohjaaminen onnistuu langattomasti tai langallisesti.

  • Hinta 4 649 € Lisätiedot Garmin

Kaikki irti tuulesta

Uusi B&G Hercules -purjehdusprosessori kerää kaiken tiedon tuulesta ja veneen suorituksesta. Se on veneen aivot, joka laskee, analysoi ja tallentaa mittausdataa. Se esittää tietoja, jotka auttavat purjehtimaan nopeammin.

Hercules-tuoteperheeseen kuuluvat pari eritasoista Hercules-prosessoria ja Expansion Module -yksikkö edistyneemmille liitännöille. Näyttönä voi hyödyntää esimerkiksi B&G-karttaplotteria.

Huolehdi hätäpaikantimestasi

ACR Electronicsin GlobalFix V6 EPIRB -hätäpaikantimessa on uutena ominaisuutena NFC-yhteys mobiililaitteeseen. Kun lähetintä koskettaa puhelimella, se suorittaa laitteen sisäisen testauksen ja ilmoittaa järjestelmän ja pariston kunnon.

Hätälähettimessä on paluulinkki, joka ilmaisee, että hätäsignaali on otettu vastaan. Näkyvä ja infrapunavilkku helpottavat pelastajien etsintöjä viimeisillä maileilla.

V6:n voi asentaa automaattiseen tai käsikäyttöiseen laukaisimeen.

Tuplasti matkaa

Torqeedo on kasvattanut Deep Blue -sarjan moottoreihin sopivan Deep Blue Battery 80 -LiFePo-akun kapasiteetin 80 kilowattituntiin, mikä on entiseen nähden kaksinkertainen. Myös käyttöaika ja toimintamatka ovat tuplaantuneet.

Sen sijaan fyysiset mitat eivät ole kasvaneet samassa suhteessa, sillä kennot on pakattu entistä tiiviimmin. Energiatiheämpi paketti helpottaa asentamista.

LiFePo-tekniikan etuja ovat turvallisuus ja pitkä käyttöikä.

Simradista Mercuryn kaveri

Simrad NSX-sarjan plotterit ovat saaneet ison ohjelmistopäivityksen, jossa entistä monipuolisemmat Mercuryn moottoritoiminnot, kuten autopilotin, trimmin ja uistelumoottorin ohjaus.

Uutta on myös kaikuluotaimen eri näyttötilojen jakaminen useammille NSX-näytöille. Myös karttojen automaattinen päivitys on entistä yksinkertaisempaa. Laiteohjelmiston versio on 1.5.

Lue myös nämä

X